Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Πρόκριση και μετάλλιο για Στίβενσον, 'χρυσή' η Εσπινόζα

Τελικά, δικαιώθηκε η Βρετανία στην ένσταση που κατέθεσε, όσον αφορά τα προημιτελικά των +67 κιλών των γυναικών στο τάε κβον ντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Έτσι, η Σάρα Στίβενσον πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Τσεν Ζονγκ, με την Κινέζα να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με 1-0. Όμως, οι Βρετανοί ισχυρίστηκαν ότι η αθλήτριά τους, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, σημείωσε χτύπημα στο κεφάλι της Ζονγκ, το οποίο θα της έδινε δυο βαθμούς, όμως δε μετρήθηκε ποτέ από τους κριτές, οπότε η Στίβενσον θα έχανε τη νίκη.

Τελικά, δικαιώθηκε η Βρετανία στην ένσταση που κατέθεσε, όσον αφορά τα προημιτελικά των +67 κιλών των γυναικών στο τάε κβον ντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Έτσι, η Σάρα Στίβενσον πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Τσεν Ζονγκ, με την Κινέζα να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με 1-0. Όμως, οι Βρετανοί ισχυρίστηκαν ότι η αθλήτριά τους, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, σημείωσε χτύπημα στο κεφάλι της Ζονγκ, το οποίο θα της έδινε δυο βαθμούς, αλλά δε μετρήθηκε ποτέ από τους κριτές, οπότε η Στίβενσον θα έχανε τη νίκη.

Η ένσταση των Βρετανών έγινε δεκτή και η Στίβενσον βρέθηκε στα ημιτελικά, αντί της Κινέζας πρωταθλήτριας.

Τελικά, η Στίβενσον προκρίθηκε και στον τελικό του αγωνίσματος, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση, μαζί με τη Βραζιλιάνα Φαλαβίνια, οπότε δεν πήγε χαμένη η προσπάθεια των Βρετανών. "Χρυσή" αναδείχθηκε η Μεξικάνα Μαρία Εσπινόζα, που κέρδισε στον τελικο τη Νορβηγίδα, Νίνα Σολχάιμ, με 3-1, με τη Σκανδιναβή πρωταθλήτρια να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.


Αναλυτικά, η κατάταξη:

1. Μαρία ντελ Ροζάριο Εσπινόζα (Μεξικό) -ΧΡΥΣΟ-
2. Νίνα Σολχάιμ (Νορβηγία) -ΑΣΗΜΕΝΙΟ-
3. Ναταλία Φαλαβίνια (Βραζιλία) -ΧΑΛΚΙΝΟ-
3. Σάρα Στίβενσον (Βρετανία) -ΧΑΛΚΙΝΟ-
5. Νοά Αμπντ Ραμπό (Αίγυπτος)
5. Καρολίνα Κεντζιέρσκα (Σουηδία)
7. Χαουλά Μπεν Χαμζά (Τυνησία)
7. Τσου Τσαν Τσε (Μαλαισία)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x