Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Κούβελος: «Πετύχαμε στην αποστολή μας»

Για πολλά και διάφορα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ισίδωρος Κούβελος. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην κινεζική πρωτεύουσα αναφέρθηκε στις καλές και κακές στιγμές της αποστολής, στη Φανή Χαλκιά, στα λίγα μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και στις δηλώσεις του Ζακ Ρογκ για το ντόπινγκ.

Για πολλά και διάφορα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Πεκίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ισίδωρος Κούβελος. Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην κινεζική πρωτεύουσα αναφέρθηκε στις καλές και κακές στιγμές της αποστολής, στη Φανή Χαλκιά, στα λίγα μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και στις δηλώσεις του Ζακ Ρογκ για το ντόπινγκ.

«Σαν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, έζησα μοναδικές στιγμές. Είμαι πολύ ευτυχής, που η ελληνική αποστολή πέτυχε πλήρως στο έργο της και αντεπεξήλθαμε στον σκοπό, με τον οποίο είχε έρθει εδώ. Δεχτήκαμε δύο φορές συγχαρητήρια από τη ΔΟΕ, την πρώτη φορά για το γεγονός ότι ήμασταν η πρώτη Ολυμπιακή Επιτροπή που ήμασταν τόσο ενημερωμένοι για το Where About των αθλητών και τη δεύτερη για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη Φανή Χαλκιά. Η ΔΟΕ, όμως, μας δήλωσε πως η πειθαρχική επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τους τρόπους χειρισμού του τελευταίου θέματος, ως παράδειγμα στις υπόλοιπες Ολυμπιακές Επιτροπές, για να τις χρησιμοποιήσουν σε μια πιθανή παρόμοια περίπτωση κρίσης. Εγώ είμαι ευχαριστημένος, γιατί η ελληνική αποστολή, ως αρχηγείο, πέτυχε απόλυτα. Τώρα, βέβαια, μένουν τα υπόλοιπα, τα οποία θα αποτιμηθούν, ώστε στη συνέχεια να υπάρξουν αποφάσεις, από την πλευρά της Πολιτείας», ήταν οι πρώτες κουβέντες.

Για τα ελάχιστα μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας, τόνισε πως: «Προσωπικά, δεν περίμενα παραπάνω από τρία έως πέντε μετάλλια. Αλλά, αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο θα πρέπει να εκτιμηθεί. Η δική μου άποψη είναι ότι, πραγματικά, είναι ώρα για αποφάσεις, από την πλευρά της Πολιτείας. Πρέπει να ξεκινήσει μία καινούργια ημέρα για τον αθλητισμό. Να ξεκινήσει κάτι καινούργιο από τη βάση του αθλητισμού, μέχρι την κορυφή. Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί, μετά την επιστροφή στην Αθήνα και την αποτίμηση της συνολικής παρουσίας όλης της ομάδας».

Για το θέμα της «χρυσής» Ολυμπιονίκου της Αθήνας στα 400 μέτρα με εμπόδια, τόνισε πως: «Ήταν μία πολύ άσχημη στιγμή, να σε ενημερώνουν για έναν αθλητή ότι βρέθηκε ‘θετικός’. Από κει και πέρα, κάναμε αυτό που έπρεπε, ενεργήσαμε με τον τρόπο που έπρεπε και, τελικώς, πιστεύω ότι η κρίση πέρασε πάρα πολύ γρήγορα. Έμειναν, φυσικά, οι εντυπώσεις, οι οποίες είναι πικρές, αλλά η κρίση, ήταν ως κρίση στο αρχηγείο, αφού καταφέραμε να κρατήσουμε την ηρεμία στις τάξεις της ελληνικής αποστολής, γιατί αυτό ήταν το σημαντικό. Την επόμενη μέρα, μάλιστα, καταφέραμε να πάρουμε τρία μετάλλια, έτσι ξεπεράστηκε η κρίση στο αρχηγείο, χάρη στους καλούς χειρισμούς, πολύ εύκολα».

Για τον σημαιοφόρο στην τελετή λήξης, τόνισε πως: «Σημαιοφόρος θα είναι η Πηγή Δεβετζή. Δεύτερη συνεχόμενη φορά Ολυμπιονίκης. Δικαιωματικά, της άξιζε να είναι η σημαιοφόρος».

Έφτασε να μιλήσει και για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ για την "πρωτιά" της Ελλάδας στο ντοπάρισμα. «Δε γνωρίζω τα σχετικά σχόλια. Πρώτη φορά τα ακούω. Δε ξέρω αν έχει γίνει τέτοιο σχόλιο, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έκανε ένα τέτοιο σχόλιο ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Θεωρώ πως δεν είναι δυνατόν να πει κάτι τέτοιο. Τώρα, από ‘κει και πέρα, αν το είπε, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ άσχημο, γιατί δεν είναι σωστό. Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει κάποιο τέτοιο χρυσό μετάλλιο. Υπάρχουν πάρα πολλά φαινόμενα ντόπινγκ και η Ελλάδα πρωτοστατεί στην καταπολέμηση του φαινομένου. Εμείς πήραμε συγχαρητήρια σαν Ολυμπιακή Επιτροπή, η συνεργασία που δείξαμε στο θέμα καταπολέμησης του ντόπινγκ, ήταν υποδειγματική. Άρα, για ποιον λόγο να κάνει αυτήν τη δήλωση; Μου φαίνεται λίγο περίεργο».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x