Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ενδέκατη η Παπαδοπούλου στη σφυροβολία

Την ενδέκατη θέση κατέλαβε τελικά η Στέλλα Παπαδοπούλου στον τελικό της σφυροβολίας γυναικών με βολή στα 64.97. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε: «Μπήκα στον τελικό χωρίς άγχος, αφού είδα ότι ήμουν καλά στα δοκιμαστικά. Μάλιστα, η δεύτερη δοκιμαστική μου βολή πρέπει να ήταν πάνω από 70 μέτρα. Στον αγώνα πάνω, όμως, τρελάθηκα, δεν έλεγχα τον εαυτό μου. Είμαι ευχαριστημένη αλλά θα μπορούσα να τα έχω πάει και καλύτερα. Ήθελα το πανελλήνιο ρεκόρ σ ΄ αυτούς τους Αγώνες, αλλά δεν βγήκε…».

Την ενδέκατη θέση κατέλαβε τελικά η Στέλλα Παπαδοπούλου στον τελικό της σφυροβολίας γυναικών με βολή στα 64.97. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε: «Μπήκα στον τελικό χωρίς άγχος, αφού είδα ότι ήμουν καλά στα δοκιμαστικά. Μάλιστα, η δεύτερη δοκιμαστική μου βολή πρέπει να ήταν πάνω από 70 μέτρα. Στον αγώνα πάνω, όμως, τρελάθηκα, δεν έλεγχα τον εαυτό μου. Είμαι ευχαριστημένη αλλά θα μπορούσα να τα έχω πάει και καλύτερα. Ήθελα το πανελλήνιο ρεκόρ σ ΄ αυτούς τους Αγώνες, αλλά δεν βγήκε…», ενώ έκανε και μια ανασκόπηση στη χρονιά που είχε:

«Ήθελα να ζήσω αυτήν την στιγμή. Ο Θεός μου τα έδωσε όλα φέτος. Πανελλήνιο ρεκόρ, τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, τι άλλο να ζητήσω; Η ατμόσφαιρα δε με επηρέασε. Είχα σοκαριστεί το 2004 με όλο αυτόν τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο και όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω μου και σε κάθε Έλληνα που αγωνιζόταν. Εδώ, ήταν σαν να έπαιζα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι μου μετά από τόσες ημέρες εδώ, αλλά άξιζε τον κόπο».

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αξάνα Μιάνκοβα από την Λευκορωσία με 76.34, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο σε μεγάλη διοργάνωση και κάνοντας, παράλληλα, νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Δεύτερη αναδείχθηκε η "ασημένια" παγκόσμια πρωταθλήτρια της Οζάκα, Κουβανή Γίπσι Μορένο και τρίτη η Κινέζα Ζία, "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οζάκα. Ενατη έμεινε η περυσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Γερμανίδα Μπέτι Χάιντλερ.


Αναλυτικά, η κατάταξη:

1. Αξάνα Μιανκόβα (Λευκορωσία) 76.34 (Ολυμπιακό ρεκόρ)
2. Γίπσι Μορένο (Κούβα) 75.20
3. Γουενξίου Ζανγκ (Κίνα) 74.32
4. Ντάρια Πτσέλνικ (Λευκορωσία) 73.65
5. Μανουέλα Μοντεμπρούν (Γαλλία) 72.54
6. Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία) 71.56
7. Κλαρίσα Κλαρέτι (Ιταλία) 71.33
8. Μαρτίνα Ντανίσοβα-Χρασνόβα (Σλοβακία) 71.00
9. Μπέτι Χάιντλερ (Γερμανία) 70.06
10.Ελενα Πρίιμα (Ρωσία) 69.72
11.Στέλλα Παπαδοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ) 64.97
-. Καμίλα Σκολιμόφσκα (Πολωνία) τρεις άκυρες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x