Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Όγδοος ο Κακλαμανάκης

Την όγδοη θέση στην τελική κατάταξη στην ιστιοπλοΐα με RSX κατέλαβε ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο 40χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη δέκατος στην κούρσα μεταλλίου (medal race) έχοντας ξεκινήσει την τελική ιστιοδρομία από την έκτη θέση της κατάταξης. Πρόκειται για μία ακόμη εξαιρετική παρουσία του πολύπειρου ιστιοπλόου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Ο αθλητής από τη Βάρκιζα, που ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996 και ασημένιος στην Αθήνα το 2004, πραγματοποίησε την πέμπτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την όγδοη θέση στην τελική κατάταξη στην ιστιοπλοΐα με RSX κατέλαβε ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο 40χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη δέκατος στην κούρσα μεταλλίου (medal race) έχοντας ξεκινήσει την τελική ιστιοδρομία από την έκτη θέση της κατάταξης. Πρόκειται για μία ακόμη εξαιρετική παρουσία του πολύπειρου ιστιοπλόου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Ο αθλητής από τη Βάρκιζα, που ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996 και ασημένιος στην Αθήνα το 2004, πραγματοποίησε την πέμπτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ήταν επίσης ένατος το 1992 και έκτος το 2000).

To χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νεοζηλανδός Τομ Ασλεϊ, το ασημένιο μετάλλιο ο Γάλλος Ζιλιάν Μποντέμπς και το χάλκινο ο Ισραηλινός Σαχάρ Ζουμπάρι. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κύπρος Ανδρέας Καριόλου, ο οποίος κατέλαβε τη 13η θέση στη γενική κατάταξη. Η πρώτη οκτάδα:

1. Τομ Ασλεϊ (Νέα Ζηλανδία) 52 βαθμοί ποινής
2. Ζιλιάν Μποντέμπς (Γαλλία) 53
3. Σαχάρ Ζουμπάρι (Ισραήλ) 58
4. Νικ Ντέμπσεϊ (Βρετανία) 60
5. Ρικάρντο Σάντος (Βραζιλία) 77
6. Τσαν Κινγκ Γιν (Χονγκ Κονγκ) 84
7. Βανγκ Αϊτσέν (Κίνα) 95
8. ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 97
...
13. Ανδρέας Καριόλου (Κύπρος) 111

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x