Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η Ιταλία είναι εδώ!

Παρότι βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αυτό δεν εμποδίζει την Ιταλία να είναι σταθερά στην ελίτ του παγκόσμιου βόλεϊ. Η «σκουάντρα ατζούρα» σε ένα ματς, όπου «έσπασαν καρδιές» επικράτησε με 3-2 σετ της Πολωνίας, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα των προημιτελικών, της Βουλγαρίας.

Παρότι βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αυτό δεν εμποδίζει την Ιταλία να είναι σταθερά στην ελίτ του παγκόσμιου βόλεϊ. Η «σκουάντρα ατζούρα» σε ένα ματς, όπου «έσπασαν καρδιές» επικράτησε με 3-2 σετ της Πολωνίας, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά. Στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα των προημιτελικών, η Ρωσία επικράτησε με 3-1 της Βουλγαρίας.

Ιταλία – Πολωνία 3-2
Τα σετ: 25-19, 25-22, 18-25, 26-28, 17-15

ΙΤΑΛΙΑ (Αντρέα Αναστάζι): Τσίζολα 18, Μποβολέντα 14, Βερμίλιο 3, Μαστράντζελο 6, Γκαβότο 20, Κορσάνο (λ), Μπιραρέλι 4, Παπαρόνι, Μαρτίνο 13, Ζλατάνοφ.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ραούλ Λοθάνο): Βλάζλι 27, Βινιάρσκι 19, Ζαγκούμνι 1, Γκρούτσκα, Ίγκνατσακ (λ), Καντζίεβιτς 8, Βίκα 8, Σβιντέρσκι 9, Βόιτσκι 1, Μοτζονεκ 5, Πλίνσκι 2.

Η ομάδα του Αντρέα Αναστάζι πήρε τα δύο πρώτα σετ με 25-19 και 25-22, έχοντας ως κορυφαίους τους Βερμίλιο και Τσίζολα. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το μπλοκ της Πολωνίας δούλεψε, ενώ ο Βίκα από τη θέση του σέρβις «σμπαράλιασε» την ιταλική υποδοχή, δημιουργώντας της πολλά προβλήματα.

Αποτέλεσμα η Πολωνία να μειώσει σε 2-1. Στο τέταρτο σετ έγινε η «μεγάλη μάχη», αφού η ομάδα του Λοθάνο προηγήθηκε με 8-2 στο ξεκίνημα του, όμως η Ιταλία βρήκε τον τρόπο και έφερε το ματς στα ίσα, χωρίς να μπόρεσει στη συνέχεια να το κατακτήσει. Στο πέμπτο σετ μίλησε η εμπειρία, με τους γείτονες να το κατακτούν με 17-15 και ταυτόχρονα να παίρνουν τη νίκη με 3-2.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιταλικής ομάδας, Τσίζολα, Μποβολέντα και Βερμίλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε ο καλύτερος παίκτης της, Αλεσάντρο Φέι, λόγω ενός τραυματισμού. Στα ημιτελικά, η αργυρή ολυμπιονίκης της Αθήνας, θα αντιμετωπίσει το νικητή του προημιτελικού Κίνα-Βραζιλία... δηλαδή την «σελεσάο».

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x