Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Μ. Κυριακού: «Ο Σεβαστής θα έπρεπε να ντρέπεται»

Πολλές "αιχμές" κατά του Βασίλη Σεβαστή, άφησε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνωας Κυριακού, με νέες δηλώσεις του, την Τρίτη (19/8), σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ. Ο κ. Κυριακού, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα χρειάζεται «καθαρά» μετάλλια.

Πολλές "αιχμές" κατά του Βασίλη Σεβαστή, άφησε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνωας Κυριακού, με νέες δηλώσεις του, την Τρίτη (19/8), σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ. Ο κ. Κυριακού, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα χρειάζεται «καθαρά» μετάλλια.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις:

«Για μένα, παραδειγματικά, πρέπει να υπάρξει επέμβαση του κράτους και, επιτέλους, να εφαρμοστεί ο νόμος. Άκουσα κάποιες δηλώσεις, γιατί να μην παραιτείται ένας πρόεδρος συλλόγου, ή και ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Η ευθύνη είναι της ομοσπονδίας. Αυτοί είναι ομοσπονδιακοί προπονητές, όχι Ολυμπιακοί, όχι σωματειακοί. Και αυτός που έκανε τη δήλωση και, συγκεκριμένα, ο κ. Σεβαστής, θα έπρεπε ο ίδιος να ντρέπεται να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις. Έχει τόσα πολλά στην ιστορία του, που θα έπρεπε να κρύβεται και τα “παράθυρα” δε θα έπρεπε, καν, να τον βγάζουν».

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη ημέρα, ο κ. Μίνωας Κυριακού σχολίασε πως: «Γυρίζοντας στην Ελλάδα τη Δευτέρα, η Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρόεδρός της, θα επιληφθούν του θέματος, μετά τη σύμφωνη γνώμη των νομικών μας συμβούλων. Πιστεύω ότι αυτό που θα χρειαστεί είναι η Πολιτεία να τρέξει, να διερευνήσει και να τιμωρήσει αυτό το φαινόμενο. Στην άρση βαρών, άλλαξε η διοίκηση, μπήκε προσωρινή, η οποία και θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Περίμενα να υπάρξει ισονομία σε όλα, αλλά εδώ βλέπω ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ελπίζω ο Υπουργός –και το εύχομαι- να λάβει σοβαρά μέτρα για να μπορέσουμε να βρεθούμε το 2012 –γιατί εκεί φτάνω- πραγματικά, να μπορούμε να χαμογελάμε με "καθαρά" μετάλλια. Η Ελλάδα μόνο τέτοια μετάλλια χρειάζεται. Πιστεύω ότι είμαστε ένας λαός που μπορεί να κάνει θαύματα», ενώ όσον αφορά τη συνέχεια των αγώνων είπε πως: «Προβλέψεις δε θέλω να κάνω, όπως δεν έκανα ποτέ. Ελπίδες υπάρχουν και, με τη βοήθεια του Θεού, πιστεύω ότι τα παιδιά θα τελειώσουν καλύτερα από ό,τι ξεκινησαν. Έχει ελπίδες η ιστιοπλοΐα και, φυσικά, το μπάσκετ».

Νωρίτερα ο κ. Σεβαστής, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, χαρακτήρισε αναρμόδιο τον Μίνωα Κυριακού για τις δηλώσεις που έκανε εις βάρος της Φανής Χαλκιά, μετά την ανακοίνωση της ΕΟΕ για το δείγμα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας που βρέθηκε θετικό.

Ενώ όσον αφορά τις ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν τόνισε: « Όταν βρίσκεται κάποιο δείγμα θετικό, υπάρχουν πολλοί που φταίνε. Αρχικά οι αθλητές, αν και είναι αβέβαιο κάθε φορά εάν η θετική ουσία που ανιχνεύεται έχει χρησιμοποιηθεί εν γνώση του αθλητή. Μετά ευθύνες έχουν οι προπονητές και ακολουθούν αυτοί που χορήγησαν τις απαγορευμένες ουσίες», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει ούτε σχέση, ούτε εμπλοκή, εμού προσωπικά αλλά και γενικά της ομοσπονδίας. Ας αφήσουμε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και όταν υπάρξουν στοιχεία που να εμπλέκουν τον οποιονδήποτε, τότε είναι η ώρα της Πολιτείας. Μέχρι τότε οι κύριοι αυτοί να σταματήσουν να εμπλέκουν την Ομοσπονδία. Ν' αφήσουν τις αρμόδιες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ προσωπικά είμαι στη διάθεσή τους οποιαδήποτε στιγμή, προκειμένου να σπάσει αυτό το απόστημα του ντόπινγκ στην χώρα μας».


Επιμέλεια: Γεράσιμος Μανωλίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x