Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Η λεπτή… διαχωριστική γραμμή

Η πιο μεγάλη ώρα πλησιάζει για την εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο προημιτελικός της Τετάρτης απέναντι στην Αργεντινή (17:15) είναι χωρίς αύριο και όλοι στις τάξεις της ομάδας αναγνωρίζουν πως διαχωρίζει την επιτυχία (σε περίπτωση πρόκρισης) από την αποτυχία (σε περίπτωση ήττας και αποκλεισμού). «Η ομάδα αξίζει αυτή τη φορά να πετύχει κάτι καλύτερο στο Ολυμπιακό Τουρνουά», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Το πιο σημαντικό ματς», τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης. «», το σχόλιο του Σπανούλη.

Η πιο μεγάλη ώρα πλησιάζει για την εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο προημιτελικός της Τετάρτης απέναντι στην Αργεντινή (17:15) είναι χωρίς αύριο και όλοι στις τάξεις της ομάδας αναγνωρίζουν πως διαχωρίζει την επιτυχία (σε περίπτωση πρόκρισης) από την αποτυχία (σε περίπτωση ήττας και αποκλεισμού). Το σίγουρο είναι πως άπαντες είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι για την πρόκληση της παρθενικής πρόκρισης στους «4» Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πιστεύει περισσότερο από τον καθέναν στις δυνατότητες της ομάδας και των παικτών του: «Όλο το τουρνουά μέχρι τώρα ήταν μια προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες, για όλες τις ομάδες. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και στους αγώνες που προηγήθηκαν είτε κερδίσαμε, είτε χάσαμε, πήραμε χρήσιμες εμπειρίες. Τα παιδιά έχουν και την ποιότητα και τον χαρακτήρα να ανταποκριθούν και πιστεύω ότι η ομάδα αξίζει αυτή τη φορά να πετύχει κάτι καλύτερο στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Είναι μια ομάδα που μας μοιάζει στο κομμάτι της θέλησης και της μαχητικότητας. Δεν θα αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε εμείς το ρυθμό και να τρέχουμε ή να σταματάμε όποτε θέλουμε εμείς και όχι όποτε θέλουν αυτοί», δήλωσε ο «δράκος».

Μιλώντας για τις ομοιότητες και τις διαφορές σε σχέση με τον αντίστοιχο αγώνα το 2004 στην Αθήνα, όταν οι Αργεντινοί είχαν πάρει τη νίκη και εν συνεχεία κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Σε σχέση με το 2004, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την τότε αναμέτρηση με την Αργεντινή, η ομάδα μας έχει γίνει πιο ποιοτική και πιο αποτελεσματική. Κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με αξιώσεις μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο αντίπαλος. Άλλωστε σε κάθε τουρνουά η ομάδα μας έχει δείξει τέτοιο πρόσωπο που δίνει μια ξεχωριστή νότα σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει και είναι μια ομάδα που αρέσει στον κόσμο να βλέπει. Η Αργεντινή παραμένει δυνατή ομάδα, έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τα παιχνίδια και από την πρώτη αγωνιστική μέχρι τώρα, έχει βελτιωθεί πολύ».

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Θοδωρής Παπαλουκάς, αναφερόμενος στο ματς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τόνισε πως: "Μιλάμε για ματς που έγινε τέσσερα χρόνια πριν και, ενώ, έχουν μεσολαβήσει, απο τότε, 80 παιχνίδια. Κάπου τους έχουμε βρει, κάπου θα μας έχουν βρει. Το θέμα είναι τι κάνουμε αύριο. Το παρελθόν είναι ιστορία και το θέμα είναι τώρα τι γίνεται. Η ζωή συνεχίζεται και, απλά, το μόνο που μπορούμε να πούμε για εκείνο το παιχνίδι, είναι το ότι μπορεί να μας γίνει μάθημα. Η φθορά στα φάουλ, αλλά και η αντοχή στην πίεση είναι τα "κλειδιά" του αγώνα και μπορεί να κρίνουν πολύ την εξέλιξη του παιχνιδιού. Είναι δεδομένο ότι έχουμε, σαφώς, μεγαλύτερο "βάθος" πάγκου από την αντίπαλό μας και, κυρίως, οι παίκτες που έρχονται σε εμάς από τον πάγκο για να αντικαταστήσουν την πρώτη πεντάδα, δεν έχουν τέτοια χαοτική διαφορά, όσο συμβαίνει με τους περισσότερους στην Αργεντινή. Οι παραδόσεις και τα στατιστικά είναι για εσάς τους δημοσιογράφους, που θέλετε να γεμίσετε σελίδες. Εγώ μπορώ να σας απαντήσω αύριο το βράδυ, μετά το παιχνίδι για την παράδοση και όλα αυτά, για να δούμε ποια συγκυρία ίσχυσε. Ας μη βιαζόμαστε".

Ο Κώστας Τσαρτσαρής από την πλευρά του τόνισε: «Αυτό είναι το σημαντικότερο παιχνίδι που έχουμε δώσει μέχρι τώρα, γιατί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα διαχωρίσει την επιτυχία από την αποτυχία κι εγώ θεωρώ ότι για να πετύχουμε, πρέπει να μπούμε στην τετράδα. Η Αργεντινή μπορεί να μην είναι η ομάδα που σάρωσε όλους τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει έξι παίκτες ψηλού επιπέδου που μπορούν ο καθένας ξεχωριστά να σου κάνει τη ζημιά αν δεν παίξουμε συγκεντρωμένα».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε πως: "Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ, είχαμε στόχο να τελειώσουμε καλά την πρώτη φάση και να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στην τετράδα, μέσω των χιαστί αγώνων. Μας έτυχε να αντιμετωπίσουμε την Αργεντινή και, ασφαλώς, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς, με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Η Αργεντινή θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι μια ομάδα με πάρα πολύ καλούς "αυτοματισμούς", έχει πέντε- έξι παίκτες, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί και, αν βρεθούν σε καλή ημέρα, θα σου κάνουν τρομερή "ζημιά". Όμως, σίγουρα, πιστεύω πως θα καταφέρουμε να τους περιορίσουμε, να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι τους, να τους πιέσουμε και να τους κουράσουμε, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: «Είναι αλήθεια ότι προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι το οποίο και για εμάς και για την Αργεντινή είναι το πιο σημαντικό του τουρνουά. Θα κριθεί στη διάθεση και στην ενέργεια. Για εμάς είναι σημαντικό να αρχίσουμε από την αρχή καλά, γιατί η Αργεντινή είναι ομάδα που αν επιβάλλει το ρυθμό της, ξέρει να τον κρατήσει. Το παν είναι να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς να αγχωθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x