Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Άκυρες ελπίδες!

Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου από τον Λούη Τσάτουμα στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τρία μεγάλα μεν, πλην όμως άκυρα άλματα στον τελικό του αγωνίσματος και τέθηκε πρόωρα εκτός της μάχης διεκδίκησης μίας θέσης στο βάθρο. Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στα .

Φρούδες αποδείχτηκαν οι ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου από τον Λούη Τσάτουμα στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τρία μεγάλα μεν, πλην όμως άκυρα άλματα στον τελικό του αγωνίσματος και τέθηκε πρόωρα εκτός οκτάδας (οι οκτώ αθλητές με τα μεγαλύτερα άλματα στις τρεις πρώτες προσπάθειες συνέχιζαν με ακόμη τρία) και εκτός της μάχης διεκδίκησης μίας θέσης στο βάθρο. Κι όλα αυτά ενώ είχε προκριθεί στον τελικό έχοντας την καλύτερη επίδοση από όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, με άλμα στα 8,27μ. Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε στα προημιτελικά των 110μ. με εμπόδια. Στον τελικό της σφυροβολίας πέρασε η Στέλλα Παπαδοπούλου, εκτός έμεινε η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου. Αποκλείστηκε από τον τελικό του τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης.

Ο Λούης Τσάτουμας μετά την προσπάθειά του δήλωσε απογοητευμένος: «Το ρίσκαρα. Προσπάθησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Η πίεση για το μεγάλο άλμα δεν με βοήθησε. Στο τρίτο άλμα επιχείρησα να φτάσω ψηλά. Δεν είχα άγχος, ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο αλλά ούτε και στο τρίτο άλμα. Μπήκα γρήγορα στο τρίτο, όμως πλήρωσα την υπερβολική θέληση που είχα για να κάνω το άλμα που θα με έφερνε στα μετάλλια. Το μετάλλιο δεν ήρθε, όμως να είσαστε σίγουροι ότι κανένας δεν την ήθελε περισσότερο από εμένα τη θέση στο βάθρο των νικητών. Ήμουν καλά, όπως φάνηκε και στα προκριματικά, αλλά και στους τελευταίους αγώνες μου. Όμως, με τρία άκυρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Συνεχίζω τη δουλειά με στόχο να επιστρέψω πιο δυνατός μετά τη σημερινή μου εμφάνιση…».

Με βάση τις επιδόσεις που χάρισαν μετάλλια ο Τσάτουμας θα μπορούσε, εφόσον συνέχιζε στη φόρμα που είχε φέτος, να κατακτήσει μία θέση στο βάθρο. Ο Ιρβινγκ Σαλαντίνο από τον Παναμά με 8,34 κατέκτησε το χρυσό, ενώ το ασημένιο πήρε ο Γκόντφρεϊ Κότσο Μοκοένα από τη Νότια Αφρική και το χάλκινο ο Ιμπραϊμ Καμέχο από την Κούβα.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Ιρβινγκ Σαλαντίνο (Παναμάς) 8.34
2. Γκόντφρεϊ Κότσο Μοκοένα (Νότια Αφρική) 8.24
3. Ιμπραϊμ Καμέχο (Κούβα) 8.20
4. Νγκονιντζάσε Μακάσα (Ζιμπάμπουε) 8.19
5. Βιλφρέντο Μαρτίνες (Κούβα) 8.19
6. Ντις Καμπά Μπαντζί (Σενεγάλη) 8.16
7. Λουίς Φελίπε Μελίζ (Ισπανία) 8.07
8. Ρομάν Νοβότνι (Τσεχία) 8.00
...
-. Λούης Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) Ακυρώθηκε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x