Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Και στο βάθος... Ελλάδα για την Αργεντινή

Tη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ εξασφάλισε η Αργεντινή μετά τη νίκη της με 97-82 επί του Ιράν. Οι χρυσοί ολυμπιονίκες της Αθήνας αντιμετωπίζουν τη Δευτέρα την ήδη αποκλεισμένη και συνεπώς αδιάφορη Ρωσίας τη Δευτέρα, αλλά θα τερματίσουν σίγουρα πίσω από τη Λιθουανία, αφού υπερτερούν σε κάθε ισοβαθμία της Κροατίας και της Αυστραλίας. Συνεπώς θα διασταυρωθούν στα προημιτελικά με την τρίτη του δεύτερου ομίλου, που είναι πολύ πιθανό να είναι η Ελλάδα. Η παρέα του Μάνου Τζινόμπιλι, ο οποίος είχε 32 πόντους και 4 ασίστ, κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου χτίζοντας μία διαφορά, την οποία διατήρησε με άνεση ως το φινάλε

Tη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ εξασφάλισε η Αργεντινή μετά τη νίκη της με 97-82 επί του Ιράν. Οι χρυσοί ολυμπιονίκες της Αθήνας αντιμετωπίζουν τη Δευτέρα την ήδη αποκλεισμένη και συνεπώς αδιάφορη Ρωσίας τη Δευτέρα, αλλά θα τερματίσουν σίγουρα πίσω από τη Λιθουανία, αφού υπερτερούν σε κάθε ισοβαθμία της Κροατίας και της Αυστραλίας. Συνεπώς θα διασταυρωθούν στα προημιτελικά με την τρίτη του δεύτερου ομίλου, που είναι πολύ πιθανό να είναι η Ελλάδα. Η παρέα του Μάνου Τζινόμπιλι, ο οποίος είχε 32 πόντους και 4 ασίστ, κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου χτίζοντας μία διαφορά, την οποία διατήρησε με άνεση ως το φινάλε. Άξιος συμπαραστάτης του σούπερ σταρ των Σπερς ήταν ο Λουίς Σκόλα με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Εχαντάντι με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Ιρανών, που αποκλείστηκαν και μαθηματικά.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 19-23, 24-30, 25-25

Ιράν:
Εχαντάντι 21, Αφάγκ 19, Νίκα 13, Καμράνι 11, Νταβάρι 7, Σοραμπνεγιάντ 5, Ζάντι 4, Σαχακιάν 2, Νταβαρπάνα, Αμίνι.

Αργεντινή: Τζινόμπιλι 32, Σκόλα 20, Πριτζιόνι 11, Ντελφίνο 8, Νοτσιόνι 7, Ομπέρτο 6, Χ.Π. Γκουτιέρες 3, Ρ.Γκονζάλες 2, Λ.Γκουτιέρες, Πόρτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x