Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ικανοποίηση για τις προκρίσεις στην κωπηλασία

Απόλυτα ικανοποιημένοι για τις προκρίσεις τους στους τελικούς της Κωπηλασίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ήταν οι Έλληνες κωπηλάτες. Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου ήταν καταπληκτικές και πέρασαν σαν τρίτες για τον τελικό. Το ίδιο και οι Πολύμερος και Μούγιος που πέρασαν άνετα σαν πρώτοι.

Απόλυτα ικανοποιημένοι για τις προκρίσεις τους στους τελικούς της Κωπηλασίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ήταν οι Έλληνες κωπηλάτες. Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου ήταν καταπληκτικές και πέρασαν σαν τρίτες για τον τελικό. Το ίδιο και οι Πολύμερος και Μούγιος που πέρασαν άνετα σαν πρώτοι.

«Καιρός ήταν. Περίμενα αυτή την επιτυχία 16 χρόνια, αλλά τουλάχιστον βγήκε η επίπονη δουλειά τόσων χρόνων. Αν και δεν είχα ξυπνήσει με καλό προαίσθημα όλα πήγαν καλά ευτυχώς», τόνισε η Μπισκιντζή, ενώ η Τσιάβου είπε: «Νιώθω τυχερή γιατί εγώ δεν περίμενα τόσα χρόνια για τη διάκριση. Ήμουν πολύ ήρεμη και ένιωθα σαν να πηγαίνω για καφέ».

Από την άλλη πλευρά ο Πολύμερος, τόνισε: «Το κλειδί αυτής της επιτυχίας έχει μπει στην πόρτα εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου, όταν αποφασίσαμε μαζί με τον κύριο Ποστιλιόνε να φτιάξουμε αυτό το διπλό. Το 2006 ήταν μια πολύ κρίσιμη χρονιά γιατί ενώ είχα κι εγώ τη ευκαιρία να αγωνιστώ στο μονό αποφασίσαμε με τον Δημήτρη να πέσουμε στα βαθιά και να δοκιμάσουμε το διπλό ώστε να δει κι αυτός τον συναγωνισμό στο αγώνισμα προκειμένου να ξέρουμε τι χρειάζεται για να φτάσουμε σε ένα τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Αγωνιστήκαμε σκληρά και τα αποτελέσματα ήρθαν. Μπορεί στη σημερινή κούρσα η νίκη να φαίνεται ότι ήρθε εύκολα αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μέχρι τα 1500μ. καταφέραμε και κάναμε μια κούρσα στα μέτρα μας, αφού ελέγχαμε τον ρυθμό. Στα τελευταία 500μ. δεν πιέσαμε, απλά κρατήσαμε την απόσταση από τους αντιπάλους μας και επιδιώξαμε μόνο να κρατήσουμε τη θέση μας αφού σε τέτοιες κούρσες αυτό είναι που μετράει. Την Κυριακή θα μπούμε σίγουρα με την ίδια θέληση, τον ίδιο ζήλο και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για την επιτυχία»

Αναφερόμενος στη σύζυγό του Χρύσα Μπσκιτζή, που επίσης προκρίθηκε στον τελικό, είπε: «Το αποτέλεσμα της Χρύσας δεν το ήξερα κατά η διάρκεια της κούρσας αφού μπαίναμε στην εκκίνηση μόλις η Χρύσα τερμάτιζε και φυσικά όταν το έμαθα χάρηκα διπλά. Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση αυτή στην γυναίκα μου τη Χρύσα που έφερε κι αυτή μια πολύ μεγάλη επιτυχία σήμερα και στην οικογένειά μου. Τα τελευταία χρόνια μετά από μια μεγάλη διοργάνωση την επιτυχία στο σπίτι την έφερνε μια ο ένας μια ο άλλος. Ίσως ήρθε η ώρα να φέρουμε μαζί και οι δύο κάτι καλό»

Ο παρτενέρ του Πολύμερου, Δημήτρης Μούγιος δήλωσε: «Νιώθαμε δυνατοί πριν μπούμε στον αγώνα, ξεκινήσαμε δυνατά φύγαμε μπροστά κι έτσι τερματίσαμε. Τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί όλοι ξέρουμε τι σημαίνει τελικός σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ελπίζουμε ότι και στον τελικό να κάνουμε μια εξίσου καλή κούρσα. Σίγουρα σε αυτό τον ημιτελικό τα δώσαμε όλα. Αν δεν τα δίναμε δεν θα είμαστε εδώ να συζητάμε, πιστεύω ότι ήταν μια κούρσα στο 95% και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ασφαλώς και η συμμετοχή μου σε τελικό είναι ένα αποτέλεσμα πολύ ευχάριστο αλλά είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και νομίζω ότι στη συνέχεια θα βγουν κι άλλοι αξιόλογοι αθλητές. Θέλω να αφιερώσω την επιτυχία στην οικογένειά μου στον αδελφό μου που είναι εδώ οι οποίο μάλιστα γιορτάζουν σήμερα».

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x