Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Άγρυπνοι στο Πεκίνο…

Η ήττα από τις ΗΠΑ ανήκει στο παρελθόν και δεν πτοεί κανέναν στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Πλέον ο Παναγιώτης Γιαννάκης προετοιμάζει την ομάδα του για την αναμέτρηση απέναντι στην Ανγκόλα. Αυτό που προβληματίζει δεν είναι η δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά η ώρα διεξαγωγής του αγώνα (9:00 το πρωί ώρα Πεκίνου και 4:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος). "Είναι παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε. Είναι απειλητική ομάδα, οι παίκτες της παίζουν με ζωντάνια και νεύρο", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. «Χρειάζομαι χρόνο για να επανέλθω», τόνισε ο Σχορτσιανίτης.

Η ήττα από τις ΗΠΑ ανήκει στο παρελθόν και δεν πτοεί κανέναν στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Άλλωστε πρόκειται για ένα αποτέλεσμα εντός προγράμματος, που ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, μιας και ακόμη και σε περίπτωση νίκης δύσκολα θα αποφευγόταν η τρίτη θέση του ομίλου. Πλέον ο Παναγιώτης Γιαννάκης προετοιμάζει την ομάδα του για την αναμέτρηση απέναντι στην Ανγκόλα. Πρόκειται για τη θεωρητικά και… πρακτικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά ουδείς επαναπαύεται.

Για το παιχνίδι με την Ανγκόλα μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δείχνοντας το σημείο που μπορεί να κριθεί το ματς. «Είναι παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε. Είναι απειλητική ομάδα, οι παίκτες της παίζουν με ζωντάνια και νεύρο, έχουν φιλοδοξίες, θέλουν να κοντράρουν όλες τις ομάδες και να κερδίσουν ότι είναι καλύτερο γι’ αυτούς. Εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τους ψηλούς μας, αλλά και το μυαλό μας, καθώς θα πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για να πάρουμε αυτό που θέλουμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Κανένας αγώνας σε Ολυμπιακό τουρνουά δεν είναι εύκολο. Προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την Ανγκόλα με την ίδια σοβαρότητα που προετοιμαστήκαμε για όλες τις ομάδες. Άλλωστε η ιδιαιτερότητα ότι το παιχνίδι γίνεται πολύ νωρίς μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί. Και ξέρουμε καλά ότι πολλές φορές στα μεγάλα τουρνουά γίνονται εκπλήξεις και εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα».

Την αυτοκριτική του έκανε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης λέγοντας: «Δεν παίζω στο επίπεδο που ήμουν πριν από δύο χρόνια, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού έχω να παίξω μπάσκετ περίπου έναν χρόνο. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να επανέλθω». Για το παιχνίδι απέναντι στην Ανγκόλα σημείωσε: «Δεν έχουμε άγχος για τα δύο παιχνίδι που απομένουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός. Ειδικά το ματς της Δευτέρας με την Κίνα είναι πολύ δύσκολο. Όμως είμαστε έτοιμοι».

«Το ματς με την Ανγκόλα διεξάγεται σε πολύ περίεργη ώρα. Είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναζήσει. Με νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκριση. Όσο ψηλότερα τερματίσουμε στον όμιλο, τόσο καλύτερα», δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής. «Είναι ένα ματς-παγίδα. Γίνεται σε δύσκολη ώρα. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους αντιπάλους. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι», είπε ο συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη, Λευτέρης Κακιούσης.

Όπως και να’χει, μία νίκη θα «σφραγίσει» και μαθηματικά την πρόκριση στα ημιτελικά και θα απομένει το επικίνδυνο ματς με τη διοργανώτρια Κίνα τη Δευτέρα (9:30), ημέρα κατά την οποία θα γίνει γνωστός και ο αντίπαλος της Ελλάδας στο νοκ άουτ παιχνίδι των προημιτελικών (20/8).

Από κει και πέρα, ο Νίκος Ζήσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για την αναμέτρηση κόντρα στις ΗΠΑ, λέγοντας: «Έπαιξαν πολύ καλά. Είχαν μεγάλο κίνητρο μετά την ήττα από την Ελλάδα πριν από δύο χρόνια και μπορούσες να το δεις ακόμη και στην προθέρμανση. Δεν μπορούσαμε να τους αντιμετωπίσουμε σωστά καθώς ήταν καλύτεροι στα αθλητικά προσόντα, τα ριμπάουντ και στο να τρέξουν το γήπεδο. Και επίσης έπαιξαν πολύ καλύτερη άμυνα στο πικ εντ ρολ σε σχέση με τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έπαιξαν επίσης πολύ πιο επιθετικά, καθώς ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν για να μας βγάλουν εκτός αγώνα. Αθλητικά καθαρά είναι απίστευτοι. Είναι οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου».

Κάνοντας μια σύγκριση με τον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας το 2006, είπε: «Νομίζω ότι εκείνος ο αγώνας ήταν απίστευτος για εμάς. Εκείνος ο αγώνας δεν μπορεί να γίνεται κάθε δύο χρόνια. Ίσως κάθε 20!. Οι ΗΠΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο εδώ και εμείς από την άλλη πρέπει να συνεχίσουμε τη δική μας προσπάθεια, γνωρίζοντας ότι το σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι το νοκ άουτ που έρχεται».

Τέσσερα στα τέσσερα

Μόλις μία φορά έχει αναμετρηθεί σε επίπεδο ανδρών η Ελλάδα με την Ανγκόλα νικώντας με 88-56 στην πρώτη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στο ματς που είχε γίνει στις 21 Αυγούστου στο Ελληνικό οι σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν: Παπανικολάου 2, Αλβέρτης 13, Κακιούζης 10, Χατζηβρέττας 10, Παπαδόπουλος 2, Φώτσης 10, Παπαλουκάς 1, Ντικούδης 15, Τσαρτσαρής 10, Σπανούλης 5, Διαμαντίδης 7, Ζήσης. Η Ελλάδα μετρά άλλες δύο νίκες επί των Ανγκολέζων σε επίπεδο Εφήβων και μία σε επίπεδο Ελπίδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου:

Α’ Όμιλος:

Ρωσία-Αυστραλία 6:15
Κροατία-Λιθουανία 9:30
Ιράν-Αργεντινή 11:45

Βαθμολογία

1. Λιθουανία 3-0 (+43)
2. Αργεντινή 3-2 (+37)
3. Κροατία 3-2 (-2)
4. Ρωσία 1-2 (+8)
5. Αυστραλία 1-2 (+6)
6. Ιράν 0-3 (-92)

Β’ Όμιλος:

Ελλάδα-Ανγκόλα 4:00
Κίνα-Γερμανία 15:00
Ισπανία-ΗΠΑ 17:15

Βαθμολογία

1. ΗΠΑ 3-0 (+75)
2. Ισπανία 3-0 (+38)
3. Ελλάδα 1-2 (-15)
4. Γερμανία 1-2 (-7)
5. Κίνα 1-2 (-24)
6. Ανγκόλα 0-3 (-67)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x