Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Χρυσός» ο Μινγκούτζι στην ελληνορωμαϊκή (84 κ.)

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 84 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης κατέκτησε ο Αντρέα Μινγκούτζι. Ο Ιταλός παλαιστής νίκησε στον τελικό τον Ζόλταν Φόντορ από την Ουγγαρία, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν ο Ναζμί Αβλουτσά από την Τουρκία και ο Σουηδός, Άρα Αμπραχαμιάν.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 84 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης κατέκτησε ο Αντρέα Μινγκούτζι. Ο Ιταλός παλαιστής νίκησε στον τελικό με 3-1 τον Ζόλταν Φόντορ από την Ουγγαρία, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν ο Ναζμί Αβλουτσά από την Τουρκία και ο Σουηδός, Άρα Αμπραχαμιάν, οι οποίοι νίκησαν τους Σανγί Μα (Κίνα) και Μελονίν Νουμονβί (Γαλλία) αντίστοιχα.

Διαμαρτυρήθηκε ο Αμπραχαμιάν!

Ενοχλημένος από τις αποφάσεις των διαιτητών στον ημιτελικό με τον Ιταλό Αντρέα Μινγκούτζι ήταν ο Αρα Αμπραχαμιάν. Ο Σουηδός παλαιστής κατά την απονομή των μεταλλίων έβγαλε επιδεικτικά το χάλκινο μετάλλιο από το λαιμό του, κατέβηκε από το τρίτο σκαλί του βάθρου, το πέταξε στο κέντρο του ταπί και αποχώρησε, θέλοντας να δείξει ότι αδικήθηκε στην αναμέτρησης της ημιτελικής φάσης. Να σημειωθεί ότι χρειάστηκε η παρέμβαση των υπευθύνων της σουηδικής αποστολής για να σταματήσει ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, που φώναζε και κινείτο απειλητικά κατά του διαιτητή και των κριτών.

Αναλυτικά η κατάταξη των 84 κιλών:

1. Αντρέα Μινγκούτζι (Ιταλία)
2. Ζόλταν Φόντορ (Ουγγαρία)
3. Ναζμί Αβλουτσά (Τουρκία)
3. Άρα Αμπραχαμιάν (Σουηδία)
5. Σανγί Μα (Κίνα)
5. Μελονίν Νουμονβί (Γαλλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x