Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Σπανούλης: «Μόνο τις ΗΠΑ σκεφτόμαστε»

Η νίκη επί της Γερμανίας ήταν επιτακτική ανάγκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ, ύστερα από το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στην Ισπανία, την Κυριακή, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης, εμφανώς ικανοποιημένος, από το αποτέλεσμα της Τρίτης και την εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μίλησε, την ίδια μέρα, στο προσωπικό του blog και έδωσε το σύνθημα για την αναμέτρηση της Πέμπτης, κόντρα στις ΗΠΑ.

Η νίκη επί της Γερμανίας ήταν επιτακτική ανάγκη για την Εθνική ομάδα μπάσκετ, ύστερα από το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στην Ισπανία, την Κυριακή, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης, εμφανώς ικανοποιημένος, από το αποτέλεσμα της Τρίτης και την εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μίλησε, την ίδια μέρα, στο προσωπικό του blog και έδωσε το σύνθημα για την αναμέτρηση της Πέμπτης, κόντρα στις ΗΠΑ.

«Καλησπέρα σε όλους από το Ολυμπιακό χωριό, στο Πεκίνο. Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, η Εθνική επέστρεψε στις νίκες, ωστόσο, για μένα, που αποτελώ ‘κομμάτι’ αυτής της ομάδας, πολύ πιο σημαντικό από το +23 επί της Γερμανίας, είναι το γεγονός ότι είδα τους συμπαίκτες μου να χαμογελούν από ικανοποίηση για τη συνολική εμφάνιση και τη συγκέντρωση που δείξαμε επί σαράντα λεπτά.

Νομίζω ότι αυτό ήταν το ‘κλειδί’ και όχι ότι τάχα έχουμε πάρει τον ‘αέρα’ της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, αυτά δεν ισχύουν στον αθλητισμό και, ειδικά, σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το μυστικό ήταν ότι, αυτήν τη φορά, δεν είχαμε ‘νεκρά’ διαστήματα, όπως στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά με την Ισπανία. Όπως είπα και στη μεικτή ζώνη, παίξαμε καλά στα πρώτα 15 λεπτά και στην τελευταία περίοδο, αλλά μας στοίχισαν τα λάθη που κάναμε στο μεσοδιάστημα. Απέναντι στη Γερμανία, όμως, πιέσαμε "ασφυκτικά" στην άμυνα και, γενικότερα, αποδώσαμε το ίδιο μπάσκετ επί 40 λεπτά. Αυτό είναι το παιχνίδι μας και σε αυτό πρέπει να δώσουμε έμφαση…

Επιστρέφοντας στο Ολυμπιακό χωριό, φάγαμε με όλη την ομάδα, αποσυρθήκαμε για λίγη ξεκούραση και μετά παρακολουθήσαμε ένα μέρος της αναμέτρησης των Αμερικανών με την Αγκόλα. Οι ΗΠΑ είναι ο επόμενος αντίπαλος και, όπως αντιλαμβάνεστε, το μυαλό μας βρίσκεται μόνο σε αυτό το παιχνίδι και πουθενά αλλού. Αν κάποιος αναρωτιέται τι αισθάνομαι αυτήν τη στιγμή, η απάντηση είναι σεβασμός και, σε καμία περίπτωση, φόβος. Η Ελλάδα δικαιούται μια θέση στην ‘ελίτ’ του παγκόσμιου μπάσκετ και, κάπως έτσι, θα αντιμετωπίσει μια ομάδα, με τόσα αστέρια από το ΝΒΑ. Μια ομάδα –πρόκληση για κάθε αντίπαλο…

Θα ήμουν ψεύτης, αν έλεγα ότι δε μας ενδιαφέρει η νίκη. Όπως και αν λέγεται ο αντίπαλος, εμείς έχουμε μια φιλοσοφία και ένα συγκεκριμένο σκεπτικό στο παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να ‘πατήσουμε’ στις όποιες αδυναμίες των Αμερικανών, ώστε να φύγουμε νικητές. Ξέρουμε ότι έχουν μεγάλο κίνητρο να κερδίσουν την Ελλάδα, μετά τον αποκλεισμό τους στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ, αλλά κίνητρο θα έχουμε και εμείς και, πιστεύω, ότι, αν παίξουμε σύμφωνα με το πλάνο, αλλά και με τις δυνατότητές μας, έχουμε τύχη να χαμογελάσουμε ξανά!

Ότι και αν συμβεί, όμως, σε αυτό το ματς, δε θα πρέπει να επηρεάσει την πορεία της Εθνικής. Είτε νικήσουμε, είτε χάσουμε, το ματς–‘φωτιά’ είναι το πρώτο χιαστί στην προημιτελική φάση. Απλώς, τυχόν νίκη, θα κάνει καλό στο γόητρο αυτής της ομάδας, ενώ διαφορετικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει ‘μάθημα’ για τους επόμενους κρίσιμους αγώνες, με την Κίνα και την Αγκόλα, που θα κρίνουν την πρόκριση. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και το αποδείξαμε απέναντι στη Γερμανία.

Τώρα, λίγο μπιλιαρδάκι με τον Ζήση και τον γιατρό και μετά ύπνο. Χρειαζόμαστε ξεκούραση για να είμαστε ‘φρέσκοι’ και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα. Συνηθίσαμε και τον καιρό, οπότε όλα καλά. Η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα είναι καταπληκτική και στο χέρι μας είναι να φέρουμε κάτι καλό πίσω στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλους εσάς, για τη συμπαράστασή σας, μέσα από αυτό το blog. Και δεν το λέω τώρα που κερδίσαμε τη Γερμανία, αλλά και για τη στήριξη που μας παρείχατε, μετά την ήττα στην πρεμιέρα. Εμείς θα κάνουμε το παν, για να σας κάνουμε υπερήφανους.

Να είστε όλοι καλά και θα τα ξαναπούμε, με την πρώτη ευκαιρία».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x