Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Διχασμένη η Εθνική πόλο

Δεν είναι μόνο το κάκιστο πρόσωπο που δείχνει μέσα στην πισίνα στα 2 πρώτα παιχνίδια, η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών φαίνεται πως έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα…«Είναι σαν να μην έχουμε έρθει καν εδώ…Δεν κάνουμε τίποτα», τα λόγια του Δεληγιάννη.

Δεν είναι μόνο το κάκιστο πρόσωπο που δείχνει μέσα στην πισίνα στα 2 πρώτα παιχνίδια, η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών φαίνεται πως έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα. Από τη μία η σκληρή κριτική του Νίκου Δεληγιάννη στον Σάντρο Καμπάνια, από την άλλη οι υπέρμαχοι του Ιταλού προπονητή. «Είναι σαν να μην έχουμε έρθει καν εδώ…Δεν κάνουμε τίποτα», τα λόγια του τερματοφύλακα της ελληνικής ομάδας. Αναλυτικά ο Νίκος Δεληγιάννης, που αντικαταστάθηκε στο 5ο λεπτό από τον ομοσπονδιακό προπονητή, είπε:

«Όλα πάνε στραβά. Ήρθαμε εδώ, έχοντας αποτύχει παταγωδώς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με άλλα όνειρα και ελπίδες, αλλά φαίνεται και εδώ δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ούτε παίζουμε, ούτε παλεύουμε, ούτε ευχαριστιόμαστε. Με πολύ απλά λόγια δεν κάνουμε τίποτα. Είναι σα να μην έχουμε έρθει εδώ. Βέβαια δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης. Δεν δείχνουμε σημεία ζωής. Η απογοήτευσή μας είναι πολύ μεγάλη, αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια σεβόμενοι ορισμένα πράγματα να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια, γιατί αυτή η ομάδα έχει δώσει πολλά πράγματα και δεν της αξίζει να πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις».

Από την μεριά του ο Ιταλός προπονητής της Εθνικής, έδωσε την δική του ερμηνεία στο κακό πρόσωπο που δείχνει η ελληνική ομάδα. «Βασικός παράγοντας των κακών εμφανίσεων είναι η κακή ψυχολογία που υπάρχει στην ομάδα, αλλά όχι μόνο αυτό. Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και στο παιχνίδι μας, με αποτέλεσμα να τρώμε πάρα πολύ εύκολα γκολ. Κάθε κίνηση των Ούγγρων κατέληγε σε γκολ, χωρίς εμείς ουσιαστικά να προβάλουμε σθεναρή αντίσταση», είπε.

«Βέβαια η Ουγγαρία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι όπως η Βραζιλία στο ποδόσφαιρο και αν τέτοιες ομάδες διαπιστώσουν πως όλα είναι εύκολα, παίζουν ελεύθερα και όχι μόνο προσφέρουν θέαμα αλλά είναι και αποτελεσματικές. Αυτό έγινε και σήμερα. Οι Ούγγροι απελευθερώθηκαν νωρίς από το άγχος των βαθμών και στη συνέχεια όλα ήταν εύκολα γι’ αυτούς. Το μεγάλο πρόβλημα για μας είναι η άμυνα και εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας για τη συνέχεια. Δεν τα παρατάμε καθώς στον αθλητισμό τα πάντα μπορεί να συμβούν. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Γιώργος Αφρουδάκης, πιο κοντά στα λεγόμενα του προπονητή του, δήλωσε: «Η άμυνα μας δεν λειτουργεί και πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Πριν τον αγώνα ακούμε τον προπονητή μας, αλλά μπαίνοντας μέσα στην πισίνα δεν μας βγαίνει τίποτα. Πιστεύω ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πρόβλημα κακής ψυχολογίας. Από τεχνικής πλευράς και από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στο τουρνουά και πιστεύω ότι μπορούμε να ανακάμψουμε».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x