Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γιαννάκης: «Είχαμε καθαρό μυαλό»

Ευχαριστημένος με τον τρόπο που οι παίκτες του μετέτρεψαν το άγχος για τη νίκη σε… κινητήριο δύναμη για να φτάσουν τελικά σε μία άνετη νίκη επί της Γερμανίας δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ευχαριστημένος με τον τρόπο που οι παίκτες του μετέτρεψαν το άγχος για τη νίκη σε… κινητήριο δύναμη για να φτάσουν τελικά σε μία άνετη νίκη επί της Γερμανίας δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Είχαμε άγχος, όμως με υπομονή καταφέραμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Ελέγξαμε το ματς, ακόμη κι όταν οι Γερμανοί άρχισαν να μας βάζουν το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο. Όλοι οι παίκτες είχαν καθαρό μυαλό», τόνισε ο «δράκος», ενώ αναφορικά με τον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στις ΗΠΑ είπε: «Η ομάδα των ΗΠΑ είναι ένα πολύ σπουδαίο σύνολο, αλλά κι εμείς έχουμε την ευκαιρία, απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, να παίξουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ». Αναφορικά με την παρουσία του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος ξεκίνησε στον αγώνα και μάλιστα σημείωσε κάποιους κρίσιμους πόντους στο ματς, τόνισε: «Η διαφορά του ποιοτικού μπάσκετ από το μπάσκετ εντυπώσεων είναι ότι ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος. Μπορεί να μην παίξει καθόλου σε έναν αγώνα, αλλά την επόμενη μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο. Ο καθένας έχει ρόλο σε αυτή την ομάδα, όπως ρόλο έχει και ο Ανδρέας».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Ντιρκ Μπάουερμαν, απένειμε τα εύσημα στην ελληνική άμυνα. «Η δυνατή άμυνα της Ελλάδας ήταν αυτή που συνετέλεσε στην ήττα μας. Εξαιτίας αυτής, ο Κέιμαν βγήκε εκτός παιχνιδιού. Είμαι απογοητευμένος, όμως έχουμε μπροστά μας κι άλλους αγώνες και συνεχίζουμε. Δεν έχει σημασία αν χάνεις με 2 ή με 25 πόντους, γιατί, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, κατάφερε σε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια να δείξει τελείως διαφορετικά πρόσωπα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x