Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

«Η κ. Θάνου δυσφήμισε το Ολυμπιακό Κίνημα»

Η ΔΟΕ αποφάσισε οριστικά να αποκλείσει την Κατερίνα Θάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μετά την πρόταση της πειθαρχικής επιτροπής και σήμερα ανακοίνωσε το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης.

Η ΔΟΕ αποφάσισε οριστικά να αποκλείσει την Κατερίνα Θάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μετά την πρόταση της πειθαρχικής επιτροπής και σήμερα ανακοίνωσε το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης.

«Η κ. Θάνου εκδήλωσε την πρόθεση να συμμετάσχει στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις 23 Ιουλίου το όνομά της μπήκε από την ΕΟΕ στη λίστα των συμμετεχόντων. Στις 25 Ιουλίου ο Χάουαρντ Σταπ, διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της ΔΟΕ απέστειλε επιστολή στη κ Θάνου προκειμένου να την πληροφορήσει ότι η συμμετοχή της θα επανεξεταστεί από την εκτελεστική επιτροπή. Στις 30 Ιουνίου ο νομικός σύμβουλος της αθλήτριας, Γρηγόρης Ιωαννίδης με αναλυτική επιστολή στη ΔΟΕ ανέφερε τη θέση της κ Θάνου, η οποία προσκλήθηκε να καταθέσει και αυτοπροσώπως ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής στις 7 Αυγούστου.

Ακολούθησε ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του κ. Σταπ και του κ Ιωαννίδη, ο οποίος έθεσε μια σειρά από ερωτήματα και απειλώντας τη ΔΟΕ με διάφορες προσφυγές, νομικές ή άλλες. Ούτε η κ Θάνου, ούτε ο κ Ιωαννίδης εμφανίστηκαν ενώπιον της πειθαρχικής. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά της το 2004 στην Αθήνα, όπου αν και τελικά δεν συμμετείχε, προκάλεσε μια σοβαρή δυσφήμιση στο Ολυμπιακό Κίνημα με το μεγάλο σκάνδαλο το οποίο δημοσιεύτηκε στον παγκόσμιο Τύπο και το οποίο ήταν η αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ, η ψευδής δήλωση για τροχαίο ατύχημα και η νοσηλεία στο νοσοκομείο και άλλες πράξεις.

Μάλιστα σε βάρος της εκκρεμεί κατηγορία η οποία μετά από αρκετές αναβολές θα εκδικαστεί στις 5 Φεβρουαρίου 2009. Αν και από νομικής πλευράς η ΔΟΕ δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη, εν τούτοις οι κατηγορίες κατά της κ Θάνου δείχνουν σοβαρά παραπτώματα που δεν συνάδουν με την Ολυμπιακή Χάρτα και το Ολυμπιακό πνεύμα. Ακόμη, ο τόνος και οι απειλές που εκφράστηκαν από το νομικό σύμβουλο της κ Θάνου αποκαλύπτουν μια συνήθεια απολύτως απαράδεκτη με το Ολυμπιακό πνεύμα. Τέτοια είναι για παράδειγμα η περίπτωση απειλών ότι θα κάνει χρήση παρανόμως καταγεγραμμένων συνομιλιών ή ότι θα ξεκινήσει μια σειρά διαφορετικών ενεργειών, νομικών ή άλλων, εναντίον της ΔΟΕ και συγκεκριμένων ατόμων του Ολυμπιακού κινήματος
», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ η οποία επικαλέστηκε τα άρθρα 41 και 45,2 της Ολυμπιακής Χάρτας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x