Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Επιβεβαίωση ΔΟΕ για ντόπινγκ

Το σκηνικό κατά κάποιο τρόπο επαναλαμβάνεται και όπως το 2004 ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, η σκιά του σκανδάλου με τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου κατέκλυσε... τον ουρανό της Ελλάδας. Έτσι και φέτος, η πρώτη μέρα του Ολυμπιακού τουρνουά έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για τη χώρα μας. Ο Τάσος Γκούσης είναι ο πρώτος αθλητής που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ (το πρώτο δείγμα), από τη στιγμή που η ΔΟΕ ανέλαβε τον έλεγχο των δειγμάτων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα πλέον, χωρίς όμως να γίνει αναφορά στο όνομα. Η εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Γκιζέλ Ντέιβις, δήλωσε πως τον έλεγχο διενήργησε ο ΕΣΚΑΝ και την υπόθεση χειρίζονται οι ελληνικές αρχές.Η εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Γκιζέλ Ντέιβις, δήλωσε πως τον έλεγχο διενήργησε ο ΕΣΚΑΝ και την υπόθεση χειρίζονται οι Ελληνικές αρχές.

Το σκηνικό κατά κάποιο τρόπο επαναλαμβάνεται και όπως το 2004 ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, η σκιά του σκανδάλου με τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου κατέκλυσε... τον ουρανό της Ελλάδας. Έτσι και φέτος, η πρώτη μέρα του Ολυμπιακού τουρνουά έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για τη χώρα μας. Ο Τάσος Γκούσης είναι ο πρώτος αθλητής που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ (το πρώτο δείγμα), από τη στιγμή που η ΔΟΕ ανέλαβε τον έλεγχο των δειγμάτων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα πλέον, χωρίς όμως να γίνει αναφορά στο όνομα.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Γκιζέλ Ντέιβις, δήλωσε πως τον έλεγχο διενήργησε ο ΕΣΚΑΝ και την υπόθεση χειρίζονται οι ελληνικές αρχές.

«Ναι υπάρχει μια υπόθεση παράβασης του κανονισμού ντόπινγκ που εξετάζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό κατά του ντόπινγκ (σ.σ. ΕΣΚΑΝ). Η παράβαση έγινε κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής περιόδου. Όμως ο έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε από τη ΔΟΕ. Είναι μία υπόθεση την οποία διαχειρίζονται οι ελληνικές αρχές. Ο αθλητής δεν θα έρθει στο Πεκίνο».Ο Γκούσης δηλώνει κατηγορηματικά πως ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένης ουσίας και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, εγκαταλείποντας τόσο άδοξα το όνειρο της διάκρισης στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ενώ θα ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, προκειμένου να αποδείξει -όπως λέει -ότι πρόκειται για πλεκτάνη.

Επιμέλεια: Μαρία Ζιώβα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x