Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Οι αντίπαλοι των Ελλήνων αθλητών στο Τζούντο

Τους αντιπάλους τους, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του τζούντο, έμαθαν την Πέμπτη οι Λαυρέντης Αλεξανίδης και Ταριέλ Ζιντιρίδης, για τις κατηγορίες των 60 και 66 κιλών, αντίστοιχα.

Τους αντιπάλους τους, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του τζούντο, έμαθαν την Πέμπτη οι Λαυρέντης Αλεξανίδης και Ταριέλ Ζιντιρίδης, για τις κατηγορίες των 60 και 66 κιλών, αντίστοιχα.

Ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2005, 2008) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αυστραλό Μάθιου Ντ’ Αγκουίνο και, σε περίπτωση, που προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον Ρούμπεν Χουκς, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007.

Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης, θα αγωνιστεί κόντρα στον Αμερικανό Τέιλορ Τακάτα και στον επόμενο γύρο, εφόσον προκριθεί, θα βρει μπροστά του τον Ολλανδό Ντεξ Έλμοντ.

Τον Χοιζίνγκα θα αντιμετωπίσει ο Ηλιάδης

Ο Ολλανδός – τρεις φορές Ολυμπιονίκης – Μαρκ Χουιζίνγκα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Έλληνα πρωταθλητή, Ηλία Ηλιάδη, στον πρώτο προκριματικό γύρο, της κατηγορίας των 90 κιλών, του τουρνουά τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, κληρώθηκε στο τέταρτο γκρουπ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, όπως ο Ελβετός Σεργκέι Ασβάντεν, ο Γερμανός Μίκαελ Πίνσκε και ο Ισπανός Νταβίντ Αλάρθα.

Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι εκ των Ελλήνων αθλητών με τις μεγαλύτερες πιθανότητες κατάκτησης ενός μεταλλίου και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του Ολλανδού πρωταθλητή και αν περάσει θα βρει μπροστά του τον νικητή του αγώνα Πίνσκε – Ασβάντεν. Πάντως, στο παρελθόν, με εξαίρεση τον Ασβάντεν, με τον οποίο δεν έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν, με τους υπόλοιπους μετρά πολλές νίκες στα πλαίσια Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Νίκος Ηλιάδης: «Να φύγουμε από το Πεκίνο με πλατύ χαμόγελο»

Την κλήρωση σχολίασε και ο προπονητής του Έλληνα τζουντόκα, Νίκος Ηλιάδης: «Για να φτάσει κανείς στο χρυσό μετάλλιο, είναι υποχρεωμένος να κάνει πέντε νίκες. Και αυτό θα επιδιώξουν όλα τα παιδιά. Ο Χουϊζίνγκα είναι ένας δυνατός αθλητής, με πολλές διακρίσεις, που όμως δεν είναι ανίκητος. Από κει και πέρα, τα πράγματα δεν μπορώ να πω ότι απλουστεύουν, όμως μπορούν να εξελιχθούν θετικά για μας».

Όσον αφορά τους άλλους δύο εκπροσώπους μας, είπε: «Τα άλλα δύο παιδιά, ο Λαυρέντης (σ.σ. Αλεξανίδης) και ο Ταριέλ (σ.σ. Ζιντιρίδης) είχαν καλή κλήρωση στο δεύτερο προκριματικό γύρο, όμως η συνέχεια είναι δύσκολη. Εμείς κοιτάμε μπροστά, γιατί και η προετοιμασία μας πήγε έτσι όπως ακριβώς περιμέναμε, ενώ και τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουμε μπει σε ψυχολογία Ολυμπιακών Αγώνων και σκοπεύουμε, τελειώνοντας οι αγώνες, να φύγουμε από το Πεκίνο με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη, ότι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αθλητές θα μπουν στο τατάμι, το Σαββάτο 9 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x