Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ρουμελιώτης: «Είναι πανέτοιμες»

Στην μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ, Μανώλης Ρουμελιώτης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟ.ΠΕ. «Οι ομάδες μας είναι πανέτοιμες, βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κρίνοντας από τις προπονήσεις που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα, όμως το αποτέλεσμα στο Πεκίνο εξαρτάται κυρίως από την ψυχολογική κατάσταση την δεδομένη στιγμή των αγώνων», δήλωσε για την κατάσταση των Βάσω Καραντάσιου/ Βίκυς Αρβανίτη και Θάλειας Κουτρουμανίδου/Μαρίας Τσιαρτσιάνη.

Στην μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ, Μανώλης Ρουμελιώτης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟ.ΠΕ. «Οι ομάδες μας είναι πανέτοιμες, βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κρίνοντας από τις προπονήσεις που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα, όμως το αποτέλεσμα στο Πεκίνο εξαρτάται κυρίως από την ψυχολογική κατάσταση την δεδομένη στιγμή των αγώνων», δήλωσε για την κατάσταση των Βάσω Καραντάσιου/ Βίκυς Αρβανίτη και Θάλειας Κουτρουμανίδου/Μαρίας Τσιαρτσιάνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Οι κορυφαίες στιγμές;

Ο ανεπανάληπτος αριθμός των 15 μεταλλίων (5 σε Παγκόσμια Τουρνουά και 10 σε Πανευρωπαϊκά). Ασημένιο και χάλκινο για τις Τσιαρτσιάνη / Κουτρουμανίδου σε Παγκόσμιο επίπεδο και 13 μετάλλια για τις Καραντάσιου / Αρβανίτη εκ των οποίων τα 8 χρυσά!! συμπεριλαμβανομένων και των 2 Πρωταθλημάτων Ευρώπης. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και προσπάθεια από πολλές πλευρές, για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα. Όποιος έχει όνειρα, στόχους, φιλοδοξία και θέλει να πετύχει, έχει αυστηρότερο κριτή τον εαυτό του και με βάση αυτό, πορευόμαστε όλο αυτό το διάστημα.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες μας;

Είναι πανέτοιμες, βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κρίνοντας από τις προπονήσεις που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα, όμως το αποτέλεσμα στο Πεκίνο εξαρτάται κυρίως από την ψυχολογική κατάσταση την δεδομένη στιγμή των αγώνων. Επίσης ιδιαίτερο ρόλο παίζει και η τύχη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός αλλά δεν παύουν να είναι ένα ακόμα αθλητικό γεγονός. Μία αποτυχία δεν σε στέλνει στην κόλαση και μία επιτυχία στον παράδεισο. Τα κορίτσια έχουν κριθεί και κρίνονται καθημερινά με την συμμετοχή τους στα διεθνή τουρνουά κάθε εβδομάδα. Και ο απολογισμός είναι άκρως επιτυχημένος.

Ποιός είναι ο στόχος στο Πεκίνο;

Πρέπει να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και η πρόκριση και για τις 2 ομάδες στις θέσεις 7η και 17η μας κάνουν να πηγαίνουμε αισιόδοξοι στο Πεκίνο. Εχουμε την πίστη ότι μας συνοδεύουν οι ευχές και η θετική ενέργεια όχι μόνο από τους φίλους του αθλήματος αλλά από όλους τους Έλληνες φιλάθλους και αυτό μας κάνει να θέλουμε να αγωνιστούμε με πάθος και αποφασιστικότητα δικαιώνοντας τις προσδοκίες τους. Αρχικός στόχος είναι να περάσουμε από τους ομίλους και να μπούμε στους "16". Μετά θέλουμε να πάρουμε μια θέση καλύτερη από την Αθήνα, όπου οι δυο ομάδες μας ήρθαν ένατες.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στους Ολυμπιακούς Αγωνες και στο Παγκόσμιο Σιρκουί;

Στο Παγκόσμιο παίζουμε δυο και τρια ματς την ημέρα. Στο Πεκίνο θα έχουμε ένα ματς κάθε δυο ημέρες. Το σύστημα κλείνει την ψαλίδα, αλλά βοηθαέι και τις έμπειρες παίκτριες. Στο Παγκόσμιο μόλις παίξεις έναν αγώνα, αμέσως μπαίνει σε άλλο γήπεδο για τον επόμενο. Στο Πεκίνο έχεις δυο ημέρες περιθώριο και αν δεν είσαι έτοιμος μπορεί να σε "σκοτώσει" το άγχος. Η εμπειρία σε βοηθάει να το ξεπεράσεις και να ετοιμασθείς καλύτερα.

Το σύστημα είναι αξιοκρατικό;

Ναι, γιατί αν υπάρχει ισοβαθμία δυο ομάδων μετράνε τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν έχουμε τρεις ομάδες με τους ίδιους βαθμούς, προκρίνεται η πρώτη και μετά έχουμε νέα σύγκριση ανάμεσα στις δυο εναπομέινασες. Αν δηλαδή κάνεις μια "στραβή" ήττα μπορεί να σου στοιχίσει με αποκλεισμό. Στην επόμενη φάση προκρίνονται απευθείας οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου και οι δυο καλύτεροι τρίτοι. Οι υπόλοιπες τρίτες παίζουν μεταξύ τους για άλλες δυο θέσεις, αλλά όποιες περάσουν πέφτουν στα... νύχια των κορυφαίων ομάδων του τουρνουά και ουσιαστικά αποκλείονται. Στην κλήρωση που ακολουθεί, δεν παίζουν μεταξύ τους στο πρώτο νοκ αουτ οι πρώτοι των ομίλων.

Τα φαβορί στις γυναίκες;

Το χρυσό μετάλλιο θα το πάρουν κατά 99% οι Ουόλς/Μέι, καθώς κέρδισαν τα 70 από τα 71 τελευταία παιχνίδια τους. Μετά απο αυτές είναι οι δεύτερες Κινέζες Σούε/Ζανγκ Σι. Θα ποντάριζα και στις βραζιλιάνες Τζουλιάνα/Λαρίσα, αλλά όπως είδα στο Κλάνγκεφουρτ η πρώτη παίζει με σιδερένια επιγονατίδα, ουσιαστικά χωρίς χιαστό. Δεν νομίζω ότι θα αντέξει.

Στους άνδρες;

Οι ΑμερικανοίΡότζερς/Νταλχάουζερ. Θα μπορούσαν να τους κοντράρουν οι Ρικάρντο/Εμανουελ αλλά ο πρώτος ταλαιπωρείται απο διάστρεμμα. Αουτσάιντερ οι Ολλανδοί Σιούλ/Νούμερντορ και οι Κινέζοι Ξου/Βου"

Ποιοί σας βοήθησαν αυτή την τετραετία;

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα ο πρόεδρος Θανάσης Μπελιγράτης που μας στήριξε από την πρώτη στιγμή επενδύοντας σε αυτό το εγχείρημα και τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν απόλυτα. Οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα το τμήμα του Beach Volleyball, που όλη αυτή την περίοδο με την εργασία τους έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς στον οργανωτικό τομέα. Οι φορείς και οι άνθρωποι που μας φιλοξένησαν σε πολλά μέρη στην Ελλάδα πραγματοποιώντας προπονητικά καμπ στα Χανιά, στην Ρόδο, στην Στούπα στο Λουτράκι στην Αθήνα στον Αλίμο και ιδιαίτερα η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Αστέρα Βουλιαγμένης, μέρος στο οποίο πραγματοποιήσαμε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και το αισθανόμαστε σαν σπίτι μας, χάρη της υπέροχης της φιλοξενία τους.

Οι χορηγοί μας που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, οι δημοσιογράφοι που προβάλλουν την προσπάθειά μας, οι συνεργάτες ιατροί, εργοφυσιολόγοι, γυμναστές που τις περισσότερες φορές εθελοντικά έχουν συμβάλλει σε αυτό το εγχείρημα. Το προπονητικό τημ, οι συνεργάτες μου, οι άνθρωποι που ακόμα και τώρα εργάζονται καθημερινά, αλλά και αυτοί που έχουν αποχωρίσει μέσα σε αυτό το διάστημα των 4 χρόνων. Όλους αυτούς τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί χωρίς τη βοήθεια τους δεν θα είχαμε τόσο επιτυχημένα αποτελέσματα. Ευχαριστώ όμως ιδιαίτερα τις αθλήτριες για τις θυσίες και τους κόπους που έχουν καταβάλλει, την επιμονή και υπομονή που έχουν δείξει κατά την διάρκεια των δύσκολων και σκληρών προπονήσεων και των αγώνων. Ελπίζω και εύχομαι η επιστροφή από το Πεκίνο να συνοδεύεται από άλλη μία επιτυχία για το Ελληνικό Beach Volley και τον Ελληνικό αθλητισμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x