Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Στο Πεκίνο ο Τσακμάκης

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου θα λάβει μέρος ο Χρήστος Τσακμάκης, μετά την απόφαση της αυστριακής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ να μην στείλει τον Φουχς, αθλητή του C1, στο κορυφαίο αυτό αθλητικό ραντεβού.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου θα λάβει μέρος ο Χρήστος Τσακμάκης, μετά την απόφαση της αυστριακής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ να μην στείλει τον Φουχς, αθλητή του C1, στο κορυφαίο αυτό αθλητικό ραντεβού.

Ο Φουχς είχε εξασφαλίσει το πρώτο εισιτήριο για το Πεκίνο μέσω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σλάλομ της Κρακοβίας. Για να λάβει μέρος στους αγώνες όμως, θα έπρεπε, βάσει των κριτηρίων που είχε θέσει η ομοσπονδία της Αυστρίας, να πλασαριστεί στην πρώτη δωδεκάδα (σε επίπεδο χωρών) στη σειρά των τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι η ομοσπονδία της χώρας του αποφάσισε να μην του επιτρέψει να συμμετάσχει στους Αγώνες γιατί έκρινε πως δεν το άξιζε.

Η απόφαση αυτή έπεσε σαν «μάννα εξ ουρανού» για τον Έλληνα αθλητή, Χρήστο Τσακμάκη, ο οποίος αφενός ήταν πρώτος επιλαχών (είχε χάσει την πρόκριση στην Κρακοβία για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου), αφετέρου με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα Παγκόσμια Κύπελλα πληρούσε όλες τις προαναφερθείσες προδιαγραφές και έτσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει στον Τσακμάκη την κάρτα συμμετοχής του Φουχς.

«Όταν είχα πληροφορηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να πάω Πεκίνο δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια… Μόλις έμαθα τα ευχάριστα νέα δυσκολεύτηκα να το πιστέψω. Ήμουν πολύ άτυχος στην Κρακοβία, καθώς για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου έμεινα εκτός Ολυμπιακής πρόκρισης. Τώρα πλέον θα αγωνισθώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με διαφορετική ψυχολογία. Μετά τη Σλοβενία θα επιστρέψω στη Γερμανία για προετοιμασία και στη συνέχεια θα δω πώς θα διαμορφώσω το πρόγραμμα των προπονήσεών μου, ενόψει Πεκίνου», δήλωσε πανευτυχής ο Έλληνας αθλητής από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σλάλομ εφήβων - νεανίδων και νέων κάτω των 23 ετών.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x