sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σημασία δεν είχαν οι ασίστ ή το γκολ του Παπακανέλλου, αλλά το πώς μπήκε στο γήπεδο...

Το sport-fm.gr καταπιάνεται με την εμφάνιση του Αντώνη Παπακανέλλου με την Κ19 του Ολυμπιακού αλλά και τη νοοτροπία του νεαρού ποδοσφαιριστή.

«Έβγαλα φωτογραφία τον Παπακανέλλο», αναφώνησε ενθουσιασμένος ένας πιτσιρικάς στις κερκίδες του Ρέντη, μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στις Κ19 του Ολυμπιακού και της Ταλίνα Κάλεβ.

Εκ των διακριθέντων στην περσινή, μεγάλη πορεία των Πειραιωτών μέχρι την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί σημείο αναφοράς στην «ερυθρόλευκη» ακαδημία και φυσιολογικά πήρε μέρος στην προετοιμασία της ομάδας των ανδρών το καλοκαίρι.

Μέχρι τώρα ωστόσο, ο Αντώνης Παπακανέλλος δεν έχει μπει στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε αντίθεση με τους Κωστούλα και Μουζακίτη, που έχουν βρει θέση στην πρώτη ομάδα.

Ενόψει Μάλμε, ήρθε και η σειρά του Μπακούλα, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Βάσκο τεχνικό και είναι πιθανό να κάνει και το ντεμπούτο του στη Σουηδία. Άλλη μία φορά τον είχε πάρει μαζί του ο Μέντι, στην πρεμιέρα με τον Βόλο, ωστόσο τον είχε αφήσει στον πάγκο.

Ο Παπακανέλλος από την άλλη, προτιμήθηκε να μείνει εκτός και να ενισχύσει την Κ19 στο πρώτο ματς με την Ταλίνα. Άλλωστε φέτος έχει ήδη πέντε συμμετοχές και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα Νέων.



Για ένα νέο παιδί που περιμένει την ευκαιρία του, η εν λόγω απόφαση, να μείνει δηλαδή στην Αθήνα με την Κ19 αντί να ακολουθήσει τους... μεγάλους μαζί με Μπακούλα, Κωστούλα και Μουζακίτη, θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία του.

Μόλις τον Αύγουστο έκλεισε τα 19 του χρόνια ο νεαρός επιθετικός χαφ, που όμως έδειξε στο ματς με τους Εσθονούς πως δεν νιώθει...

Ο Παπακανέλλος ξεχώριζε σαν τη μύγα μές στο γάλα σε πολλά σημεία της αναμέτρησης κατά τα 70 λεπτά που αγωνίστηκε. Αν ρωτούσες κάποιον που δεν ήξερε, ποιος από τους έντεκα παίκτες του Ολυμπιακού είχε κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα πριν από μερικούς μήνες, η απάντηση θα ήταν μάλλον δεδομένη.

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και αρχικά σέρβιρε το 1-0 στον Γιουσούφ στο 36’.

Έξι λεπτά αργότερα, ήρθε και η δεύτερη ασίστ, με τον πρωταθλητή Ευρώπης να βρίσκει με τρομερό σκάψιμο τον Τουφάκη και τον τελευταίο να σκοράρει από κοντά.

Στο δεύτερο μέρος, κι ενώ το σκορ ξεχείλωνε, ο Παπακανέλλος άρχισε να ψάχνει το γκολ για τον ίδιο. Κι ενώ η μπάλα δεν του έκανε αρχικά το χατήρι, στο 56’ ήρθε τελικά και δικό του τέρμα, με σουτ έξω από την περιοχή που βρήκε σε αμυντικό.



«Το άξιζε» ακουγόταν στις κερκίδες εν μέσω χειροκροτήματος. Λίγο αργότερα, όταν αντικαταστάθηκε από τον Φίλη αποθεώθηκε από τους εκατοντάδες οπαδούς των Πειραιωτών που βρέθηκαν στου Ρέντη παρότι Τετάρτη και παρότι 5 η ώρα η σέντρα.

Τον οποιονδήποτε άλλον, θα μπορούσε να τον πάρει από κάτω. Να νιώσει αδικημένος, να στενοχωρηθεί που δεν έχει πάρει ακόμα την ευκαιρία του, να απογοητευτεί. Αυτό θα έβγαινε, μοιραία, στο παιχνίδι του.

Κρίνοντας από τα πεπραγμένα του ενάντια στην άσημη Ταλίνα Κάλεβ ωστόσο, ο Παπακανέλλος δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει το μυαλό του να ξεφύγει. Η σωστή νοοτροπία παίζει τεράστιο ρόλο, ειδικά σε αυτήν την ηλικία.

Δεν μετρά τόσο αν μοίρασε μία ή δύο ασίστ, αν σκόραρε ή όχι. Σημασία έχει πως μπήκε μέσα στο γήπεδο και έπαιζε λες και ήταν ξανά στον τελικό του Youth League. Και, δεδομένα, αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα παίξει δίπλα στον Ζέλσον, τον Τσικίνιο και τον Ελ Κααμπί...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x