Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πρέπει να το «δουλέψει» πολύ γιατί γίνεται και ξαναγίνεται το ίδιο πράγμα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό.

· Καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος σύλλογος, που όταν δεν του πάνε καλά τα αποτελέσματα, χάνει και την ψυχολογία του. Και είναι ευδιάκριτο ότι τούτη την εποχή ακριβώς αυτό έχει συμβεί στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Δεν χρειάζεται να είσαι… insider, αρκεί να δεις τη γλώσσα του σώματος -οι παίκτες του Ολυμπιακού φαίνονται ότι δεν είναι στα καλύτερά τους, ενώ και ο προπονητής φαίνεται συνεχώς προβληματισμένος.

· Ατυχώς, με τέτοιο άγχος που φέρνει η έλλειψη ψυχολογίας, γίνεται και πιο δύσκολο το έργο της ομάδας, όπως διαπιστώσαμε και στο τελευταίο παιχνίδι της, στη Γαλλία, όταν και δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά. Μόνο που αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν είναι όλα θέμα άγχους και έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που συμβαίνει υπερβολικά συχνά, για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, και σίγουρα πρέπει να «δουλευτεί», έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να μη βραχυκυκλώνουν όταν τρώνε ένα γκολ. Διότι, και το να φας ένα γκολ, ασφαλώς μέσα στο παιχνίδι είναι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φας και άλλο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά…

· Μπορούμε να καταγράψουμε ότι και στα φιλικά είχε επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο: Η Νότιγχαμ είχε βάλει δύο γκολ στον Ολυμπιακό στο υπέρ της 4-3 μέσα στο Καραϊσκάκη σε διάστημα επτά λεπτών από το 61' (το 3-1) έως το 68' (το 4-1), όπως και ο Άρης Λεμεσού είχε βάλει δύο γκολ στον Ολυμπιακό στην ήττα της 2-4 στην Κύπρο μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (στο 78' το 1-3 και στο 81' το 2-3).

Ολυμπιακός: Πρέπει να το «δουλέψει» πολύ, γιατί γίνεται και ξαναγίνεται το ίδιο πράγμα…

· Και αν πούμε ότι «φιλικά είναι δεν μας νοιάζει», είμαστε υποχρεωμένοι να θυμηθούμε ότι την περασμένη άνοιξη ο Ολυμπιακός είχε φάει μέσα στο Καραϊσκάκη δύο γκολ στο 1-3 από τον Παναθηναϊκό μέσα σε οκτώ λεπτά (από το 41' έως το 45'+4'), δύο γκολ από τη Φενέρμπαχτσε μέσα σε έξι λεπτά (από το 68' έως το 74') και άλλα δύο γκολ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα σε τέσσερα λεπτά (από το 5' έως το 9').

· Βλέπουμε ότι είναι κάτι που έχει γίνει έξι φορές, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να το εξηγήσουμε ως κάτι συγκυριακό. Εμφανίζεται σίγουρα με τις πιο δύσκολες ομάδες, στην Ευρώπη κυρίως και σε ντέρμπι, κάτι, όμως, που ακριβώς πρέπει να προβληματίσει περισσότερο, καθώς τον Ολυμπιακό τέτοια παιχνίδια τον περιμένουν πολλά, με πρώτα την Πέμπτη εναντίον της Μπράγκα του Όρτα, του Μπρούμα και του Καρβαλιάλ, και ύστερα την άλλη Κυριακή εναντίον του Παναθηναϊκού. Να προβληματίσει και προπάντων να «δουλευτεί», ώστε το φαινόμενο να σβήσει ή έστω να περιοριστεί.

· Αν και αυτή την στιγμή το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να επιστρέψει στα τρίποντα και ιδανικά με πειστικό τρόπο στο αυριανό παιχνίδι του με τον πάντα αξιόμαχο Ατρόμητο. Έτσι ώστε να δει και με άλλο μάτι, και με άλλη ψυχολογία, για να κλείσω όπως ξεκίνησα, τα δύο άλλα ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x