Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η απίστευτη εξάρτηση του από το αποτέλεσμα του στο ημίχρονο των αγώνων του στην Ευρώπη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr εκπληκτικά δεδομένα για τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες του, μετά από το ιστορικό 3-1 με τη Βέρντερ στη Γερμανία!

• Ξεκινάει λοιπόν τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός απόψε έχοντας μία δύσκολη αποστολή στη Γαλλία, κόντρα στη Λιόν.

• Κι όταν μιλάμε για εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού, ένα πράγμα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας: την απίστευτη εξάρτηση που έχουν τα αποτελέσματα του με τα α΄ ημίχρονα του! Όταν ο Ολυμπιακός πάει στο ημίχρονο είτε προηγούμενος στο σκορ, είτε όντας ισόπαλος, έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει τελικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, όταν ο Ολυμπιακός πάει ηττημένος στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά δύσκολη αναφορικά με τις πιθανότητες του για ένα καλό τελικό αποτέλεσμα.

• Για να καταλάβετε τι εννοώ: τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έχανε στο ημίχρονο στην Ευρώπη και το γύρισε στην επανάληψη ήταν πριν από 17 ολόκληρα χρόνια! Εκείνο το ιστορικό παιχνίδι του στη Γερμανία, όπου έχανε 0-1 στην Βρέμη, αλλά με τρία γκολ στο β΄ ημίχρονο κέρδισε 3-1 τη Βέρντερ, κάνοντας το πρώτο του διπλό στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ!

• Έκτοτε, ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί πίσω στο σκορ στο ημίχρονο σε 31 εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του και ο απολογισμός του είναι κάτι χειρότερο από απογοητευτικός: 30 ήττες (οι 11 με βαριά σκορ) και μόλις μία ισοπαλία!!! Η ισοπαλία ήταν μάλιστα πρόσφατη, τον Αύγουστο του 2023, το 1-1 στο Βέλγιο με την Γκενκ, με το γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 96’, αλλά και την ιδιαιτερότητα ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν στα 30 τελευταία λεπτά με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής παίκτη της Γκενκ…

Ολυμπιακός: Η απίστευτη εξάρτηση του από το αποτέλεσμα του στο ημίχρονο των αγώνων του

• Κι ενώ δεν χρειάζεται κανένα απολύτως σχόλιο σε αυτό το τραγικό 30 ήττες σε 31 εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να χάνει στο ημίχρονο και να μην μπορεί έστω ισοπαλία να πάρει, ακόμη και με αντιπάλους όπως οι ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Άντβερπ, Σταντάρ Λιέγης, Ντινάμο Κιέβου και Μάλμε, ας πάμε στην πιο ευχάριστη κατάσταση.

• Ο Ολυμπιακός στα 36 παιχνίδια αυτά τα 17 χρόνια του στα Κύπελλα Ευρώπης στα οποία ήταν ισόπαλος στο ημίχρονο, μπόρεσε και έκανε 15 νίκες και εννιά ισοπαλίες, χάνοντας μόνο 12 παιχνίδια, δηλαδή παίρνοντας καλό αποτέλεσμα (νίκη η, ισοπαλία) ακριβώς στα δύο τρίτα των αγώνων του! Υπάρχουν δε πολύ σπουδαίες νίκες υπό τέτοιες συνθήκες (βλέπε τις δύο επί της Άρσεναλ με 1-0 και 2-1, το 1-0 επί της Μαρσέιγ, το 2-1 επί της Λάτσιο), ενώ οι μισές από τις 12 τελικά ήττες του είναι από Ρεάλ, Γιουβέντους (δύο), Μπάγερν, Άρσεναλ (δύο).

• Στα δε 24 παιχνίδια τους εκτός έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πάντοτε αυτά τα 17 τελευταία χρόνια, μετά από εκείνο το Βέρντερ-Ολυμπιακός 1-3, στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» κέρδιζαν στο ημίχρονο, είχαν ακόμη καλύτερα τελικά αποτελέσματα: 14 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόνο πέντε ήττες. Οι δε ήττες ήταν από Τότεναμ, Μίλαν, Αταλάντα, Μαρσέιγ (1-2 από δύο πέναλτι) και τον Ερυθρό Αστέρα (1-3, παίζοντας οι Σέρβοι με παίκτη παραπάνω επί 40 λεπτά λόγω αποβολής παίκτη του Ολυμπιακού). Άρα, σε ένα σύνολο 24 τέτοιων αγώνων, οι Πειραιώτες πήραν θετικό αποτέλεσμα (νίκη, ισοπαλία) στους 19!

Ολυμπιακός: Η απίστευτη εξάρτηση του από το αποτέλεσμα του στο ημίχρονο των αγώνων του

• Μέσα στις νίκες του Ολυμπιακού υπό αυτή τη συνθήκη, προηγούμενος στο ημίχρονο, μπορούμε να βρούμε το 3-2 επί της Άρσεναλ, το 4-2 επί της Άστον Βίλα, το 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε, το 3-0 επί της Άντερλεχτ και φυσικά το 6-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ! Κάποιες δε από τις ισοπαλίες ήταν το 1-1 με την Μπενφίκα και το 1-1 με την Φράϊμπουργκ.

• Αποδείξαμε λοιπόν μέσα από τους αριθμούς ότι πραγματικά υπάρχει τεράστια εξάρτηση του Ολυμπιακού από το αποτέλεσμα του στο ημίχρονο. Ίσως ο καλύτερος οδηγός για το αποψινό παιχνίδι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x