Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έδειξε να ξαναβρίσκει ένα σημαντικό περσινό όπλο του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr κάτι σημαντικό για τον Ολυμπιακό, που τις προάλλες ήταν σαν να ξαναβρήκε ένα σπουδαίο περσινό όπλο του.

•Μέσα στον όλο χαμό της μεταγραφολογίας, έχουν υποβαθμιστεί οι διαπιστώσεις από τα πρώτα παιχνίδια των ομάδων στο πρωτάθλημα και δη της τελευταίας αγωνιστικής.

•Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του στη Λαμία έκανε κάτι που είχε αρκετό καιρό να κάνει-κτύπησε σε καίρια σημεία του αγώνα και μάλιστα όπως πρέπει να κάνει μία μεγάλη ομάδα.

Πρώτον, εκεί που το ματς πήγαινε για ισοπαλία στο ημίχρονο, έκανε το γκολ στο 42’ και πήρε όχι απλά το προβάδισμα στο σκορ, πήρε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωταθλήματος, είχε πάρα πολύ καιρό να κάνει κάτι τέτοιο, να βάλει δηλαδή ένα κρίσιμο γκολ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Πρέπει να πάμε πάρα πολλούς μήνες πίσω, αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, όταν έχανε στο Βόλο και ισοφάρισε στο 44ο λεπτό.

Δεύτερον, με το που κατάφερε να κάνει και δεύτερο γκολ, στο 79’, δεν επαναπαύθηκε, αλλά έριξε και το τελειωτικό κτύπημα στους γηπεδούχους, βάζοντας και ένα ακόμη γκολ δύο λεπτά αργότερα, στο 81’, κάνοντας το τελικό 3-0. Επίσης είναι κάτι που του είχε λείψει του Ολυμπιακού, να πετύχει δύο γκολ μέσα σε δύο-τρία λεπτά. Για την ακρίβεια το είχε κάνει τελευταία φορά τέλη Απριλίου, στο εντός έδρας 4-1 κατά σύμπτωση με τη Λαμία αλλά στο Καραϊσκάκη, με τα δύο «μαζεμένα» τότε γκολ στο 24’ και στο 27’.

Ολυμπιακός: Έδειξε να ξαναβρίσκει ένα σημαντικό περσινό όπλο του

•Φαίνονται λίγο σημαντικά, είτε και… ασήμαντα πράγματα, όμως κάτι τέτοια είναι που μπορεί να σου κάνουν πιο εύκολη τη ζωή. Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός στο περασμένο πρωτάθλημα...

Κέρδισε 4-0 εντός έδρας τον ΟΦΗ, με τα δύο πρώτα γκολ στο 6’ και στο 10’, δηλαδή μέσα σε τέσσερα λεπτά…

Κέρδισε 4-0 εντός έδρας την Κηφισιά, με τα δύο πρώτα γκολ στο 21΄και στο 25, δηλαδή μέσα σε τέσσερα λεπτά…

Κέρδισε 3-0 εκτός έδρας τον ΠΑΣ, με τα δύο πρώτα γκολ στο 17’ και στο 23’, δηλαδή μέσα σε έξι λεπτά…

Κέρδισε 2-1 εκτός έδρας τον Άρη, με τα δύο γκολ στο 17’ και στο 21’, δηλαδή μέσα σε τέσσερα λεπτά…

Κέρδισε 4-1 εντός έδρας τη Λαμία, με δύο από τα γκολ στο 24’ και στο 27’, δηλαδή μέσα σε τρία λεπτά…

Κέρδισε 4-1 εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, με τα δύο τελευταία γκολ στο 83 και στο 90’, δηλαδή μέσα σε εφτά λεπτά…

Κέρδισε 2-1 εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, με τα γκολ στο 72’ και στο 79’, δηλαδή μέσα σε εφτά λεπτά…

Ολυμπιακός: Έδειξε να ξαναβρίσκει ένα σημαντικό περσινό όπλο του

Κέρδισε 2-1 εντός έδρας τον Αστέρα, με τα γκολ στο 79’ και στο 87’, δηλαδή μέσα σε οκτώ λεπτά…

Κέρδισε 4-1 εντός έδρας τον Άρη, με δύο γκολ στο 62 ’και στο 70’, δηλαδή μέσα σε οκτώ λεπτά…

Κέρδισε 5-1 εκτός έδρας τη Λαμία, με τα δύο πρώτα γκολ στο 22΄και στο 26’, δηλαδή μέσα σε τέσσερα λεπτά, και τα δύο τελευταία γκολ στο 81’ και στο 85’, δηλαδή μέσα σε τέσσερα πάλι λεπτά…

Ισοφάρισε 2-2 εκτός έδρας τον ΠΑΟ με δύο γκολ στο 73’ και στο 81’, δηλαδή μέσα σε οκτώ λεπτά…

•Σε μία μέτρια σεζόν του στο πρωτάθλημα, όπως η περσινή, ο Ολυμπιακός καθάρισε 10 νίκες και έσωσε μία ισοπαλία που του έδωσε την 3η θέση, ακριβώς χάρη στην ικανότητα που είχε δείξει να βάζει δύο γκολ μαζί μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το όπλο, διότι περί όπλου πρόκειται, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, έδειξε να το ξαναβρίσκει στο τελευταίο παιχνίδι της, στο 3-0 με τη Λαμία. Αν καταφέρει και το αξιοποιήσει και στη συνέχεια, θα έχει κάνει, κατά την γνώμη μου, ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου της, την κατάκτηση του τίτλου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x