Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Το φυσάει και δεν κρυώνει η Πόρτο για Κάρμο μετά το 0-2 από την Σπόρτινγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Κάρμο με αφορμή το ντέρμπι Σπόρτινγκ-Πόρτο.

• Στην Πόρτο πρέπει να το φυσάνε και να μην κρυώνει που επέλεξαν να κρατήσουν για βασικό αριστερό στόπερ τον Βραζιλιάνο Οτάβιο και να παραχωρήσουν τον Κάρμο στον Ολυμπιακό (μέσω Νότιγχαμ).

• Οι Πορτογάλοι προτίμησαν να στηρίξουν τον 22χρονο Οτάβιο, απόκτημα τους έναντι 12 εκ. Ευρώ τον περασμένο Γενάρη από τη Φαμαλικάο και να πουλήσουν τον 25χρονο Κάρμο με ένα παρόμοιο ποσό: 11 εκ. Ευρώ και 4 εκ. Ευρώ μπόνους ανάλογα με την επίτευξη στόχων.

• Και ήρθε το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, να τους κάνει να το μετανιώσουν. Έπαιξαν στην τελευταία αγωνιστική στη Λισαβώνα με την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ κι ο Οτάβιο ήταν ο μοιραίος παίκτης της Πόρτο στην ήττα της 0-2, που την έφερε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ένα τρίποντο πίσω από την Σπόρτινγκ.

• Στο πρώτο γκολ ο Οτάβιο έχασε αρχικά εντελώς τον Γκιόκερες παίζοντας άμυνα ψηλά, μακριά από την περιοχή της Πόρτο. Ο φορ της Σπόρτινγκ τον κέρδισε κατά κράτος, αλλά δεν έφτανε αυτό. Φτάνοντας στην περιοχή ο Γκιόκερες ανατράπηκε καθαρά από τον Οτάβιο για να δοθεί το πέναλτι με το οποίο η Σπόρτινγκ άνοιξε το σκορ. Όμως, και στη φάση του 2-0 ο σκόρερ Κατάμο ελίχθηκε έξω από την περιοχή, απέφυγε με ευκολία τον Οτάβιο και σούταρε δυνατά νικώντας τον αντίπαλο γκολκίπερ…

• Μπορείτε να τα δείτε εδώ



• Για δε τον Κάρμο, να πούμε ότι ακολούθησε μία έξοχη εμφάνιση του στο Γκάνα- 0-1 για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, με τον πορτογαλικό Τύπο, που παρακολουθεί από κοντά την Ανγκόλα, καθώς είναι γεμάτη από παίκτες των πορτογαλικών συλλόγων, να εκθειάζει τον αριστερό στόπερ του Ολυμπιακού για την πολύ καλή παρουσία του και την σπουδαία νίκη της Ανγκόλας επί του φαβορί, της Γκάνας.

• Ένα τρίποντο, που ήρθε ως συνέχεια ενός ακόμη εντυπωσιακού αποτελέσματος της Ανγκόλα, πάντα με τον Κάρμο στην καρδιά της άμυνας της, την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με το Καμερούν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x