sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λεβαδειακός 2024/25: Για τη… μακροημέρευση και το βήμα παραπάνω

Μετά από ένα χρόνο στη Super League 2, ο Λεβαδειακός, βρίσκεται ξανά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου όντας περισσότερο... υποψιασμένος, αλλά σίγουρα πιο ποιοτικός!

Toυ έλειψε, το πάλεψε και επέστρεψε! Ο Λεβαδειακός, μετά από έναν χρόνο απουσίας, μάζεψε τα κομμάτια του, έκοψε πρώτος το νήμα στον Α' όμιλο της Super League 2 και για μια ακόμη φορά προβιβάστηκε στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου! Μια από τις πιο έμπειρες και «μπαρουτοκαπνισμένες» επαρχιακές ομάδες της χώρας με περισσότερα από 20 χρόνια συνολικής παρουσίας στην πρώτη κατηγορία η οποία παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και τους απρόσμενους υποβιβασμούς βρίσκεται και πάλι εκεί που ανήκει, έχοντας ως στόχο το βήμα παραπάνω.

Λεβαδειακός: Η παρουσίαση της ομάδας

Φυσικά το έργο του και αυτή τη σεζόν που ξεκινά δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο η «συνταγή» για την αποφυγή του υποβιβασμού, έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει ανέβει επίπεδο και θα προσπαθήσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο να κάνει... restart και να το πάει μέχρι τέλους, με «όπλα» την έδρα, την εμπειρία, αλλά και το υλικό της.

Ο 52χρονος τεχνικός διαδέχθηκε τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο ο οποίος ήταν ο «πρωτομάστορας» της ανόδου και πλέον παίρνει τη σκυτάλη στη δύσκολη κούρσα της Stoiximan Super League.

Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει μέχρι τώρα 11 μεταγραφές, με εκείνες των Kυριάκου Παπαδόπουλου, Ροντρίγκο Εραμούσπε, Μαξιμιλιάνο Μορέιρα και Θανάση Γκαραβέλη, να ξεχωρίζουν. Υπήρξαν ωστόσο και αποχωρήσεις, όπως εκείνη του Μιχάλη Κουϊρουκίδη, αλλά και του Αντώνη Ντεντάκη οι οποίοι πλέον θα αγωνίζονται σε αντίπαλα «στρατόπεδα».

Στην Βοιωτία ωστόσο παρέμειναν και αρκετά από βασικά «γρανάζια» της επιτυχημένης περσινής πορείας. Τριαντάφυλλος Τσάπρας, Αλφρέδο Μεχία, Γιάννης Γιαννιώτας, Γιάννης Συμελίδης και Γκουστάβο Κόστα βοήθησαν την ομάδα να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.


Τι έκανε το καλοκαίρι (4-1-0)
Πολύ πειστικός, άκρως παραγωγικός, αλλά και... χαλκέντερος στα μετόπισθεν ο Λεβαδειακός στα φιλικά προετοιμασίας του. Οι Βοιωτοί, ξεκίνησαν με νίκη 2-0 απέναντι στον Παναιτωλικό, ενώ στη συνέχεια το φιλικό στην Τρίπολη με τον Asteras AΚΤΟR ολοκληρώθηκε ισόπαλο (1-1).

Ακολούθησε το «ξεμούδιασμα» με σκορ 6-0 επί του Αμαρυνθιακού στη Βοιωτία, ενώ το επόμενο φιλικό, δόθηκε κόντρα στον Ατρόμητο, τον οποίο ο Λεβαδειακός νίκησε με σκορ 2-0!

Στην πρόβα «τζενεράλε» ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ Β' και με συγκομιδή 14 γκολ υπέρ και μόλις ένα κατά, στο σύνολο των φιλικών, ο Λεβαδειακός έδειξε ότι θα είναι μια από τις πιο προσηλωμένες και συνάμα «κλειστές» άμυνες της φετινής Stoiximan Super League.


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:

ΉΡΘΑΝ: Άλεν Όζμπολτ (ελεύθερος από Χάποελ Τελ Αβίβ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (ελεύθερος από Λαμία), Ροντρίγκο Εραμούσπε (ελεύθερος από ΠΑΣ Γιάννινα), Μαξιμιλιάνο Μορέιρα (ελεύθερος από Πανσερραϊκό), Κωνσταντίνος Πλέγας & Φαμπρίτσιο Πεντρόζο (ελεύθεροι από ΑΕΛ), Αθανάσιος Γκαραβέλης & Πασχάλης Κάσσος (ελεύθεροι από Νίκη Βόλου), Κέβιν Γιοκέ (ελεύθερος από Αιολικό), Τζάλοου Λαμαράνα (ελεύθερος από Elite United FC), Γκιγέρμο Μπάλτσι (δανεικός από Νιούελς Ολντ Μπόις).

EΦΥΓΑΝ: Αλέξανδρος Νικολιάς (Ελεύθερος), Αντονί Μπελμόν (Ηρακλής), Θοδωρής Τσιριγώτης (Ηρακλής), Μιχάλης Κουϊρουκίδης (Μακεδονικός), Λούκας Πολέτο (Παναχαϊκή), Γιούχα Πίρινεν (Καλαμάτα), Αντώνης Ντεντάκης (Λαμία), Mάξι Κουάδρα (Ελεύθερος), Γιάννης Σωτηράκος (Κηφισιά), Άνχελ Λόπεθ (Ελεύθερος), Αντμίρ Μπαϊροβιτς (ΦΚ Τίρανα), Τίμος Τσελεπίδης (Καλαμάτα), Ναντρέι Νταγκό (Ελεύθερος), Γιώργος Νίκας (Παναθηναϊκός/Τέλος δανεισμού).


ΣΥΝ: Η φετινή παρουσία του Λεβαδειακού στη Stoiximan Super League, τον βρίσκει με ένα πολύ καλό ρόστερ, πιθανότατα καλύτερο από εκείνο της σεζόν 2023-24. Οι Βοιωτοί, είναι μια από τις ομάδες που γνωρίζουν καλύτερα από πολλές της κατηγορίας την πραγματικότητα που επικρατεί στο πρωτάθλημα και με «οδηγό» την εμπειρία της θα επενδύσει τόσο στην έδρα, όσο και στη δίψα που έχει για να παραμείνει και τη νέα σεζόν.

Μεταξύ άλλων η έλευση του Νίκου Παπαδόπουλου, προσδίδει περισσότερο κύρος, αλλά και αξιοπιστία στην ομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός έχει πλούσιο βιογραφικό τόσο από την πρώτη, όσο και από τη δεύτερη κατηγορία και ιδίως από ομάδες μικρότερων «ταχυτήτων» με αποτέλεσμα να έχει τη... συνταγή της επιβίωσης.

ΠΛΗΝ: Δυστυχώς, όπως στην περίπτωση της Athens Kallithea, αλλά και άλλων νεοφώτιστων ομάδων, έτσι και σε αυτή του Λεβαδειακού, η υπόθεση «παραμονή» θα είναι αρκετά δύσκολη. Η ομάδα της Βοιωτίας, τη φετινή σεζόν θα έχει μεγαλύτερο «βάρος» στα πόδια της, καθώς δεν θέλει να είναι μια από τις δυο άτυχες που θα υποβιβαστούν, κάτι το οποίο συνέβη και πρόπερσι.

Μάλιστα το πρόγραμμα δεν... βολεύει τον Λεβαδειακό καθώς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές θα κληθεί να αντιμετωπίσει, εκτός της Καλλιθέας, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Πανσερραϊκό, εκτός έδρας, καθώς και τον ΟΦΗ, ο οποίος θέλει φέτος να αποφύγει από νωρίς τις περιπέτειες.

Στα μειονεκτήματα του Λεβαδειακού, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το ολικό... rebuild, αφού η έλευση 11 νέων ποδοσφαιριστών και η αποχώρηση 14, ενδέχεται να δυσχεράνουν τη χημεία της ομάδας.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-4-1-1): Στογιάνοβιτς - Παπαδόπουλος, Εραμούσπε, Τσάπρας, Βήχος, Πλέγας, Κωστή, Συμελίδης, Μπάλτσι, Γιοκέ , Πεντρόσο.



Προπονητής: Νίκος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x