Γιώργος Τσανάκας

Ο Ολυμπιακός βρήκε τη σωστή νοοτροπία στο κατάλληλο σημείο!

Φρεσκάδα και περισσότερο κάθετο ποδόσφαιρο έφερε το ροτέισον του Μεντιλίμπαρ, βοηθώντας την ομάδα του να βρει παράλληλα τη σωστή νοοτροπία πριν τα ματς με Μπράγκα και Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώρια για άλλη απώλεια. Και οι τρεις που είχαν προηγηθεί, δύο σε Ελλάδα και μία σε Ευρώπη, ήταν πάρα πολλές για τους «ερυθρόλευκους». Είναι απαιτητικός ο οργανισμός και η πίεση για τα αποτελέσματα είναι μεγάλη, αλλά και λογική τις περισσότερες φορές. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ένας άνθρωπος που δείχνει να τη διαχειρίζεται με ηρεμία. Επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα και αναλόγως πράττει.

Έτσι έκανε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αντιλήφθηκε πως από την ομάδα του λείπει η φρεσκάδα, πέρα από τη δημιουργία. Και επέλεξε να αλλάξει τα 7/11 από το σύνολο που αγωνίστηκε απέναντι στη Λιόν. Ρίσκαρε, αφού το ροτέισον ήταν εκτεταμένο και αυτό πάντα είναι επικίνδυνο. Του βγήκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε αισθητά. Έπαιξε περισσότερο κάθετα, είχε φρεσκάδα και βρήκε τη σωστή νοοτροπία, ακριβώς πριν τα ματς με Μπράγκα και Παναθηναϊκό.

Ο Μεντιλίμπαρ επιβράβευσε τον Κωστούλα δίνοντάς του φανέλα βασικού, με τον 17χρονο φορ να… τραβά μαζί του στην ενδεκάδα και τον έτερο «μικρό», Μουζακίτη. Ο πρώτος έδωσε πολλές μάχες, έβγαλε προσωπικότητα στο γήπεδο και ήταν σαν να έχει παίξει άλλα 30 ματς. Ο δεύτερος, απλά απολαυστικός και εκ των κορυφαίων για την ομάδα του. Ουσιαστικός και χωρίς υπερβολές με την μπάλα στα πόδια του, με διάθεση να παίξει άμεσα και κάθετα, βοηθώντας σημαντικά. Και με μία ασίστ φυσικά στον Ελ Κααμπί.

Κορυφαίος στα μάτια μου ο Κοστίνια. Ο Πορτογάλος έπαιξε πρώτη φορά βασικός και έβγαλε μάτια. Τρομερή επιτάχυνση, άπιαστος στα πρώτα μέτρα και με υπερβολικά ανεβάσματα. Ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως βγαίνει πρώτος στην μπάλα, έχοντας τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε για κερδισμένες, ενώ απείλησε κιόλας με δύο καλές τελικές. Μόλις βρει ρυθμό για τα καλά, τότε θα πετάει! Η δεξιά πλευρά, πάντως, ήταν για ακόμη μια φορά η κορυφαία για τους Πειραιώτες, με τον Ροντινέι να συνεχίζει απτόητος στη σεζόν. Και ενδεχομένως αυτό το δίδυμο να ξεκινήσει και την Πέμπτη!

Το ροτέισον του Μεντιλίμπαρ του δημιουργεί και… πονοκέφαλο. Τι εννοώ; Ότι θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά πόσους από αυτούς που έπαιξαν απέναντι στον Ατρόμητο, θα μείνουν στο αρχικό σχήμα με την Μπράγκα και ποιοι θα κάτσουν στον πάγκο. Διότι εύκολα το λες, αλλά δύσκολα αφήνεις εκτός τους Κοστίνια, Μουζακίτη.

Στα θετικά της εικόνας η μεγαλύτερη ένταση που έβγαλε ο Ολυμπιακός. Λέγαμε προ ημερών πως η ομάδα πρέπει να αρχίσει ξανά να κάνει τα βασικά και τα όσα έβγαζε την περασμένη σεζόν στο χορτάρι, αρκετά εκ των οποίων προσπάθησε να κάνει με τους Περιστεριώτες.

Προσωπικά, μου άρεσε και ο Ολιβέιρα για όσο έπαιξε, με καλές επαφές με την μπάλα και προσπάθεια για συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Αποκτά ρυθμό και αυτό μόνο καλύτερο θα τον κάνει! Την ίδια ώρα και ο Γουίλιαν αρχίζει να ανεβαίνει και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό. Αν και την Πέμπτη, μάλλον στα αριστερά θα δούμε τον Μασούρα με την εικόνα που έχει ο Βέλντε και το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ δεν βγάζει ακόμη 90λεπτο…

Κρατάμε τα θετικά και ελπίζουμε σε έξτρα βελτίωση, η οποία ασφαλώς και χρειάζεται. Όσο περνά ο καιρός θα την βλέπουμε, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Διότι όσοι ήταν ή είναι ανέτοιμοι, έρχονται πιο κοντά στην κατάλληλη κατάσταση και η ομάδα θα αρχίσει να ρολάρει. Αρκεί να δείξει συνέπεια από εδώ και στο εμπρός στην εικόνα, αλλά και φυσικά στα αποτελέσματά της.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x