Επικαιρότητα

Κακοκαιρία Cassandra: Ενας νεκρός και καταστροφές στη δυτική Ελλάδα

Ενας 52χρονος φύλακας εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από το σημείο που στεκόταν το φυλάκιό του, έχοντας, όπως όλα δείχνουν, παρασυρθεί από ορμητικά νερά χειμάρρου.

Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του στη Λεπενού Αγρινίου και αναρίθμητες ζημιές σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα, από την κακοκαιρία Cassandra που έπληξε τη χώρα.

Ενας 52χρονος φύλακας σε επιχείρηση παραγωγής ασφάλτου εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από το σημείο που στεκόταν το φυλάκιό του, έχοντας, όπως όλα δείχνουν, παρασυρθεί από ορμητικά νερά χειμάρρου. Σε επικοινωνία του με συνάδελφό του πριν χαθούν τα ίχνη του, παρατηρούσε πως παρακείμενος χείμαρρος είχε «φουσκώσει» από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Εκτός από την περιοχή της Λεπενούς η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο Στράτο και το Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας. Χείμαρροι υπερχείλησαν, οδηγοί κινδύνεψαν και υπόγεια πλημμύρισαν.

Κέρκυρα: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Πλημμύρισαν δρόμοι

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Κέρκυρα και τους Παξούς από το απόγευμα της Παρασκευής. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε το νησί είναι οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ που προκλήθηκαν από κεραυνούς σε διάφορες περιοχές, στην πόλη και τα προάστια.

Από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, και αυτός μπροστά από το αεροδρόμιο, ενώ λύματα ξεχείλισαν από τα φρεάτια. Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από τα ανοιχτά φρεάτια βγήκαν και τρωκτικά προκαλώντας προβλήματα στους ντόπιους – ιδίως τους επιχειρηματίες που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα καταστήματά τους.

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις για την απομάκρυνσή κλαδιών και δέντρων σε περιοχές όπως η Μπενίτσα, η Περίθεια ή στην πόλη της Κέρκυρας, καθώς και για απάντληση υδάτων σε ξενοδοχεία και καταστήματα.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις αερομεταφορές. Eξαιτίας της καταιγίδας δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Εύβοια

H κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Εύβοιας. Χωρίς κοινοτικό φωτισμό έχει μείνει το μισό χωριό των Κριεζών απόψε, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Το μεσημέρι, φωτιά προκλήθηκε στο χωριό Κήποι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από πτώση κεραυνού στη θέση Κλιματάρι.

Ήπειρος

Κόνιτσα, Ζαγόρι και Τζουμέρκα επηρεάστηκαν περισσότερο στον Νομό Ιωαννίνων, από την κακοκαιρία. Στη Θεσπρωτία τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή των Φιλιατών. Στον Δήμο Πωγωνίου έπεσαν δέντρα στον δρόμο προς τον Παρακάλαμο και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να ανοίξει.

Στους Φιλιάτες υπήρξε εισροή υδάτων σε ισόγεια καταστήματα ενώ σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στη Λωρίδα Σαγιάδας όπου βρίσκονται οι μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας, όπως και στο δρόμο για το Τελωνείο Μαυροματίου. Καταπτώσεις βράχων καταγράφηκαν και στο Μαυρονέρι.

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών, φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από μεγάλους όγκους νερού, ήταν άλλα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και μηχανήματα έργου πολιτικής προστασίας εργάζονταν όλη τη νύχτα για την απομάκρυνσή τους.

Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων και κατολισθήσεις κυρίως σε χωριά της Κόνιτσας, του Πωγωνίου και του Ζαγορίου.

Πηγή: Η Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x