Επικαιρότητα

Τα «βρήκαν» για Ελλάδα, Μέρκελ - Λαγκάρντ

Για μυστική συμφωνία Μέρκελ - Λαγκάρντ κάνουν λόγο τη Δευτέρα, διεθνή ΜΜΕ, μόλις 24 ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, με θέμα τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι μετά από σκληρό παζάρι με την Γερμανίδα καγκελάριο, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απέσυρε την πρόταση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Για μυστική συμφωνία Μέρκελ - Λαγκάρντ κάνουν λόγο τη Δευτέρα, διεθνή ΜΜΕ, μόλις 24 ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, με θέμα τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι μετά από σκληρό παζάρι με την Γερμανίδα καγκελάριο, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απέσυρε την πρόταση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Αντάλλαγμα η λύση που θα βρεθεί να καλύπτει, πλήρως, τον αρχικό στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία προέβη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν όψει της αυριανής συνεδρίαση του Eurogroup.
Μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ωστόσο ότι «πρέπει να υποχρεώσουμε την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια έχει αποφασίσει και ψηφίσει στη Βουλή».

«Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση χρέους» τονίζει ο επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης , Κλάους Ρεγκλινγκ, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Η Ελλάδα θα χρειασθεί 14 δισεκατομμύρια μετά το 2014» δήλωσε ο Γιοργκ Άσμουσεν -μέλος της Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές ως το 2016.

«Έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη μαραθώνια σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα που φθάνουν μέχρι απόλυση διευθυντών επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και Δήμους στην περίπτωση απόκλισης από τους στόχους που προβλέπει η συμφωνία με την Τρόικα.

Μαίνεται ο ακήρυχτος πόλεμος στους Δήμους

Μπαράζ καταλήψεων σε χώρους απόθεσης απορριμμάτων, ΚΕΠ και παιδικούς σταθμούς έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη Δευτέρα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας που έχουν οι Δήμοι για να στείλουν τις λίστες διαθεσιμότητας.
Ανακοίνωση εξέδωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία διευκρινίζει ότι: «Ακόμα και στην περίπτωση που οι Δήμοι αρνηθούν τελικά να αποστείλουν εντός της ημέρας τα στοιχεία, οι 2.000 υπάλληλοι των Δήμων τίθενται, αυτοδικαίως, σε διαθεσιμότητα».

Την διαφωνία του με την διαθεσιμότητα εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σημείωσε επίσης ότι «μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, όσοι υπάλληλοι αναγκάζονται να αποχωρήσουν, θα επιστρέψουν…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x