Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φετινά φιλικά προετοιμασίας του παίρνοντας τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Μακάμπι Νετάνια σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της αφόρητης ζέστης και με τον Ντιέγκο Αλόνσο να βλέπει πράγματα που θέλει στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

*Ο Ουρουγουανός παρέταξε μια ενδεκάδα σε 4-2-3-1 με τον Μαξίμοβιτς για πρώτη φορά βασικό και τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" να βάζουν θετικά στοιχεία στο πρώτο 45λεπτο. Αυτά ήταν το ασφυκτικό πρέσινγκ ανά διαστήματα, τα αρκετά κλεψίματα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, η πίεση που θέλει ο 49χρονος τεχνικός και φυσικά το γκολ που προήλθε από ωραία συνεργασία των δυο εξτρέμ των "πράσινων".

*Στο 30' ο Μαντσίνι και ο Τζούριτσιτς συνεργάστηκαν άψογα και με ταχύτητα έξω από την περιοχή, ο Αργεντινός πλάσαρε από κοντά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το μοναδικό γκολ της φιλικής αναμέτρησης με την ομάδα του Ισραήλ. Οι δυο εξτρέμ της ομάδας του Αλόνσο ήταν αρκετά δραστήριοι με καλές ενέργειες, τρέξιμο, πίεση και κάθετο ποδόσφαιρο. Καλή εμφάνιση είχε και ο Μαξίμοβιτς, που έκανε απλά αλλά ουσιαστικά πράγματα στο γήπεδο. Ήταν ο πλειμέικερ του "τριφυλλιού" με σωστή καθοδήγηση στην ανάπτυξη, πάντα στον χώρο που έπρεπε, με σωστά τρεξίματα και μεταβιβάσεις και δίχως κάτι το θεαματικό.

*Στην επανάληψη και με την κούραση να κάνει την εμφάνισή της, ο Παναθηναϊκός δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση. Δεν είχε τα τρεξίματα του πρώτου μέρους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιάσει ρυθμό επιθετικά, είδε την Μακάμπι να τον απειλεί σε δυο περιπτώσεις, αλλά μέχρι εκεί. Αυτά σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές και δοκιμές του Αλόνσο οδήγησαν το παιχνίδι σε μια κακή εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με το τέρμα του Μαντσίνι.

Ινγκασον έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου. Ο Ισλανδός αγωνίστηκε ως δεξιός κεντρικός αμυντικός έχοντας δίπλα του τον νεαρό Κάτρη και είχε ένα καλό "στοπ" σε πλασέ του Κόλτζεν στο 74' ΄όταν με ωραία προβολή δεν επέτρεψε σίγουρο γκολ στους Ισραηλινούς.

*Σε γενικές γραμμές είδαμε μια καλή εικόνα για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και μια μέτρια έως κακή στην επανάληψη για τους λόγους που αναφέραμε. Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν με αυτόν τον τρόπο τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και πλέον η προσοχή στρέφεται στα ευρωπαϊκά ματς για τον β' προκριματικό γύρο του Europa League και φυσικά στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x