Διονύσης Δεσύλλας

Σοβαρός, πειστικός και κυριαρχικός ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη - πρόκριση (4-0) του Παναθηναϊκού επί της Μπότεφ.

*Με έναν... ευρωπαϊκό περίπατο ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» την Μπότεφ και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Με αυτό το πειστικό 4-0, με ωραίο ποδόσφαιρο, με πειστική εμφάνιση, με ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και με την ομάδα να δείχνει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

*Είχαμε τονίσει κατ' επανάληψη ότι σε τέτοιου τύπου παιχνίδια, στα οποία παίζονται προκρίσεις, το κυρίαρχο είναι η σοβαρότητα και η συγκέντρωση. Αν υπάρχουν αυτά τα δυο στοιχεία, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Οι «πράσινοι» τα είχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη Φιλιππούπολη, δεν έδωσαν δικαιώματα στην Μπότεφ με εξαίρεση το διάστημα 20' - 30' και βγάζοντας στο χορτάρι ποιότητα και κυριαρχία, πήραν την πρόκριση με εμφατικό τρόπο.

*Το γκολ του Γερεμέγεφ στο 6' από την έξοχη συνεργασία των Τζούριτσιτς και Μλαντένοβιτς, άνοιξε τον δρόμο. Το τέρμα από τον εξαιρετικό και πάλι «Τζούρι» για το 0-2 έβαλε τις βάσεις και το 0-3 στις καθυστερήσεις από τον ίδιο ποδοσφαιριστή έπειτα από την ασίστ του Μαντσίνι, απλώς σφράγισε την πρόκριση μέσα σε ένα 45λεπτο. Το υπόλοιπο διάστημα είχε απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα.

*Ο Γερεμέγεφ επιβεβαίωσε και πάλι τον... χαρακτήρα του εκτελεστή που έχει για το 0-4 στο 50' με τους «πράσινους» να κάνουν σχεδόν ό, τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το τέλος του αγώνα να έχουν μεγάλες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, με Γερεμέγεφ, Σπόραρ και Λημνιό.

*Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη ανωτερότητας και πέρασε δια περιπάτου από τη Βουλγαρία. Ο Τζούριτσιτς ήταν ξανά στους κορυφαίους, όπως και ο Γερεμέγεφ. Πολύ καλή εμφάνιση είχαν και οι Τσέριν, Αράο, ο Ινγκασον ήταν αλάνθαστος στο ντεμπούτο του ως βασικός, ενώ ο Μπακασέτας παραλίγο να σκοράρει ένα εντυπωσιακό τέρμα με δοκάρι.

*Στο ματς πήραμε και μια πρώτη γεύση από τον Τετέ. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε ως αλλαγή, είχε κάποιες εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες και δυο έξοχες κάθετες «πάρε - βάλε» σε Λημνιό και Σπόραρ, με τους δυο τελευταίους να μην μπορούν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτά ήταν κάποια πρώτα δείγματα από τον βιρτουόζο Βραζιλιάνο εξτρέμ. Τα υπόλοιπα εν καιρώ...

*Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, μετατρέποντας την αναμέτρηση με την Μπότεφ σε ένα ποδοσφαιρικό πάρτι. Με ωραία μπάλα, με σοβαρότητα, προσωπικότητα και πειστική εμφάνιση. Η αποστολή στη Βουλγαρία εξετελέσθη και πλέον υπάρχει μπροστά μια πολύ μεγάλη πρόκληση απέναντι στον Άγιαξ. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο γέννησε προσδοκίες και απέναντι στον Αίαντα θα δώσει μια πολύ μεγάλη «μάχη» σε ΟΑΚΑ και Άμστερνταμ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x