Europa League

Αντίπαλος Παναθηναϊκού: Το προφίλ της Μπότεφ Πλόβντιβ

Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε για την Μπότεφ Πλόβντιβ, που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός

Η Μπότεφ Πλόβντιβ αγχώθηκε αλλά τελικά πέταξε εκτός Europa League τη Μάριμπορ, έτσι θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον βουλγαρικό σύλλογο, που μετέχει φέτος στην Ευρώπη ως κυπελλούχος!

Τι έκανε την περυσινή σεζόν

Με έναν τίτλο «σφράγισε» την παρουσία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της φετινής σεζόν η βουλγάρικη ομάδα και δη αυτόν του εγχώριου Κυπέλλου. Το οποίο κατέκτησε νικώντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς με 3-2, έχοντας προηγηθεί στο 4’, για να ισοφαριστεί τέσσερα λεπτά μετά και να πάρει στη συνέχεια προβάδισμα δύο τερμάτων, μέχρι την μείωση του σκορ, που έμελλε να είναι το τελικό, στο 71ο λεπτό.
Στο πρωτάθλημα, τερμάτισε στην έβδομη θέση της κανονικής περιόδου, με 12 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 10 ήττες και απολογισμό τερμάτων 47-33. Ενώ στην διαδικασία του επιπλέον γύρου κατετάγη τρίτη ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες, καταγράφοντας μόλις μια ισοπαλία και πέντε ήττες, αλλά… σώθηκε μέσω Κυπέλλου.

Ο προπονητής

«Φρέσκος» στον πάγκο της Μπότεβ Πλόβντιβ είναι ο Ντούσαν Κερκέζ, καθώς ανέλαβε τα ηνία της το περασμένο καλοκαίρι και συνδύασε την πρώτη του σεζόν με έναν τίτλο! Ο 48χρονος Βόσνιος τεχνικός αρέσκεται να παρατάσσει την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1, ενώ τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας ήταν η Τσουκαρίτσκι.

Το αστέρι

Η φανέλα με το νούμερο 9 έχει για κάτοχο τον Μάρκο Σέκουλιτς, ο οποίος είναι ο βασικός σέντερ φορ της Μπότεβ Πλόβντιβ από το καλοκαίρι του 2022, όταν και αποκτήθηκε έναντι 250.000 ευρώ. Πέρυσι, ο Κροάτης επιθετικός ολοκλήρωσε την σεζόν με 36 εμφανίσεις, 11 τέρματα και μια ασίστ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, παίζοντας συνολικά 1814’. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρόστερ της ομάδας βρίσκουμε και τον Έλληνα, πρώην μπακ του ΟΦΗ, Κώστα Μπαλογιάννη.

Η παράδοση με ελληνικές ομάδες

Μια φορά έχει αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα στο παρελθόν η Μπότεβ και αυτή ήταν την σεζόν 1993-94, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου UEFA.

Το πρώτο ματς στην Βουλγαρία έληξε με 2-3, χάρη σε τέρματα των Αμανατίδη, Τσιαντάκη και Μπατίστα, ενώ στη ρεβάνς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-1, με δύο γκολ του Κρίστενσεν και από ένα των Τσιαντάκη, Μητσιμπόνα και Μπατίστα, για να πάρουν την πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x