bwin

Ο αλτρουιστής Ρονάλντο που έβαλε το προσωπικό του ρεκόρ κάτω από το καλό της Πορτογαλίας!

Η Πορτογαλία «κλείδωσε» την πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro 2024, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μένει για δεύτερο ματς χωρίς γκολ, δείχνοντας με μια ενέργειά του ωστόσο πως πάνω από όλα είναι η ομάδα!

Στην πρεμιέρα της στον 6ο όμιλο στο Euro 2024, η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση της Τσεχίας (2-1), παίρνοντας τελικώς τη νίκη με τέρμα του Κονσεϊσάο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, και ενώ νωρίτερα είχε φέρει το ματς στα ίσα με αυτογκόλ του Χράνατς στο 69’.

Στη δεύτερη αγωνιστική ωστόσο, οι Ίβηρες ανέβασαν «στροφές» επικρατώντας εύκολα και εντυπωσιακά με σκορ 3-0 της Τουρκίας στο Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το εισιτήριο για τις «16» καλύτερες ομάδες, τερματίζοντας μάλιστα πρώτοι στον όμιλό τους.



Πέρα από το ασύλληπτο αυτογκόλ του Σαμέτ Ακαϊντίν, εκείνο που συζητήθηκε αρκετά από τους φιλάθλους μέσω των social media, ήταν η αλτρουιστική ενέργεια του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 3ο τέρμα της Πορτογαλίας! Στο 56ο λεπτό, ο 39χρονος σούπερ σταρ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τούρκο τερματοφύλακα, ωστόσο, αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Μπρούνο Φερνάντες που σκόραρε ουσιαστικά προ κενής εστίας.

Μια κίνηση που ομολογουμένως ελάχιστοι περίμεναν από τον «CR7», λόγω φυσικά της ιδιοσυγκρασίας του και των όσων έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια στην τεράστια καριέρα του, που κακά τα ψέματα, θέλει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και να είναι ο απόλυτος σταρ!

Μάλιστα, η ενέργειά του αυτή παίρνει ακόμα μεγαλύτερο credit, αν αναλογιστεί κανείς πως με το τέρμα αυτό, ο άσος της Αλ Νασρ θα γινόταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε 6 διαφορετικά Euro, γράφοντας για ακόμα μία φορά το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην βίβλο του αθλήματος!



Το μόνο σίγουρο είναι πως στα επόμενα παιχνίδια, θα προκύψουν αρκετές ακόμα ευκαιρίες για τον ίδιο να καταρρίψει και αυτό το ρεκόρ. Ωστόσο, ο αλτρουισμός που επέδειξε ίσως δείχνει πολλά για τον ίδιο. Ίσως είναι δείγμα πως σιγά-σιγά κάνει στην άκρη για τη νέα και υπερταλαντούχα γενιά του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός πως μετά το τέλος του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αναφέρθηκε στη φάση αυτή, επαινώντας τον Ρονάλντο και τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Αυτό που έκανε ο Ρονάλντο θα πρέπει να το δείχνουν σε όλες τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Πορτογαλίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x