NBA

Σάλιβαν: Ο άνθρωπος πίσω από τη βελτίωση του Γιάννη στα τρίποντα

Ο Μπεν Σάλιβαν είναι ο κύριος λόγος που οι Μπακς αυτή τη σεζόν σουτάρουν με τόσο υψηλό ποσοστό πίσω από τα 7,25 και το ίδιο θέλει να κάνει και με τον Γιάννη.

Οι Μιλγουόκι Μπακς διανύουν μια τρομερή σεζόν καθώς τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Ανατολής και αυτό οφείλεται στο πολύ αξιόπιστο σουτ που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα τα «ελάφια» σουτάρουν με ποσοστό 35,3% πίσω από τα 7,25, ενώ είναι δεύτεροι σε εύστοχα τρίποντα πίσω μόνο από τους Ρόκετς και σε αυτό το κομμάτι βοήθησε αρκετά ο Μπεν Σάλιβαν, ο βοηθός προπονητής των Μπακς που ειδικεύεται στη βελτίωση του σουτ.

Ο Μάικ Μπούντεχολζερ είχε μείνει ικανοποιημένος από τη δουλεία του Σάλιβαν στους Σπερς αλλά και στους Χοκς που συνυπήρξαν για μερικά χρόνια και έτσι αποφάσισε να τον πάρει μαζί του στους Μπακς, κάτι που τον δικαίωσε πλήρως.

Ο βοηθός προπονητής των πρωτοπόρων της Ανατολικής περιφέρειας μίλησε στα αμερικανικά Μέσα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την πρόοδο του στο σουτ.

«Η δουλεία που ρίχνει ο Γιάννης είναι σαν αυτή του Κόμπι και του Τζόρνταν. Τα πρώτα δύο λεπτά της προπόνησης μαζί του μου έκανε τρομερή εντύπωση. Κατάλαβα πως αυτός ο τύπος δουλεύει πολύ στο παιχνίδι του», ανέφερε ο Σάλιβαν που στη συνέχεια στάθηκε στο θέμα που αφορά το σουτ του Έλληνα σταρ.

«Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο που να βολεύει τον Γιάννη όταν σουτάρει. Δεν είναι και πολύ άνετο για αυτόν να σουτάρει όπως ο Κάρι. Δεν είναι ένα σουτ που θες να μιμηθείς. Ο στόχος μας είναι να δουλέψουμε και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να σουτάρει. Πιστεύω πως μια μέρα ο Γιάννης θα γίνει ένας από τους καλύτερους σουτέρ της λίγκας».

Επιμέλεια: Βύρωνας Σουνίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x