NBA

Σκέψη για κατάργηση των δύο ελεύθερων βολών από το ΝΒΑ!

Έναν πολύ επαναστατικό κανονισμό που αφορά στις ελεύθερες βολές, θα εφαρμόσουν πειραματικά στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ!

Το ζητούμενο στο ΝΒΑ είναι η μείωση της συνολικής χρονικής διάρκειας ενός παιχνιδιού και ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι οι… ελεύθερες βολές!

Σύμφωνα με το «ESPN», εξετάζοντας τις στατιστικές, οι άνθρωποι της λίγκας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως χάνονται αρκετά λεπτά κατά την εκτέλεση από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» και γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη να καταργηθούν οι δύο ελεύθερες βολές!

Συγκεκριμένα, προτείνουν έναν νέο πρωτοποριακό κανονισμό που θα αφορά στην εκτέλεση μίας μόνο ελεύθερης βολής, αλλά εκείνη θα μετράει έναν, δύο ή τρεις πόντους, ανάλογα με το είδος του φάουλ, που έχει πάρει ο παίκτης, δηλαδή το σημείο που έγινε η προσπάθειά του! Αυτό το μέτρο προορίζεται να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα, εκτός από το τελευταίο δίλεπτο της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί φέτος στους αγώνες της G League και στο τέλος της περιόδου 2019/20 θα γίνει η αξιολόγησή του, για το αν συνεχιστεί και την επόμενη εκεί και φυσικά αν κάποια στιγμή θα ισχύει και στο ΝΒΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x