NBA

Σαν σήμερα οι Γουόριορς έγραψαν ιστορία ξεπερνώντας τους Μπουλς του Τζόρνταν

Στις 13 Απριλίου του 2016 οι Γουόριορς επικράτησαν 125-104 των Γκρίζλις και έγραψαν το 73-9, το οποίο είναι το καλύτερο ρεκόρ νικών ομάδας στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ.

Η δεκαετία του ’90 χάρισε στους φίλους του μπάσκετ και του ΝΒΑ μία από τις κορυφαίες ομάδες που πάτησαν ποτέ σε παρκέ και φυσικά αυτοί ήταν οι Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα των «ταύρων» του «Air» ήταν το 72-10 ρεκόρ νικών, με το οποίο ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο της σεζόν 1995/96.

Ωστόσο, δέκα χρόνια αργότερα ο… μύθος αυτός καταρρίφθηκε, καθώς η… αρμάδα των Γουόριορς, του «αρχιτέκτονα» Στιβ Κερ και των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν κ.α., έμελλε να γράψει την ιστορία από την αρχή!

Συγκεκριμένα, στις 13 Απριλίου του 2016 η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε 125-104 των Γκρίζλις, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου, με αποτέλεσμα να την ολοκληρώσει με το εκκωφαντικό 73-9 και να σημειώσει νέο ρεκόρ νικών στην ιστορία του ΝΒΑ!

Βέβαια, εκείνη η χρονιά δεν έκλεισε και με τον καλύτερο τρόπο για τους Γουόριορς, καθώς έχασαν το πρωτάθλημα από τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς και μάλιστα και εκεί σημείωσαν νέο ρεκόρ, αλλά αρνητικό, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα του «μαγικού κόσμου» που χάνει πρωτάθλημα, ενώ προηγούνταν 3-1 σε σειρά τελικών!

Παρ’ όλα αυτά και παρά το «πικρό» τέλος που είχε, η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ κατάφερε τη συγκεκριμένη χρονιά να καταρρίψει συνολικά 25 ρεκόρ! Εκτός από το 73-9 της κανονικής περιόδου, άλλα ρεκόρ που σημείωσαν τότε –μεταξύ άλλων- ήταν:

-88 νίκες συνολικά, σε κανονική διάρκεια και playoffs (88-18)
-Περισσότερες εκτός έδρας νίκες σε κανονική περίοδο (34)
-Καλύτερο ξεκίνημα με 24-0
-Καλύτερο εκτός έδρας ξεκίνημα με σερί 14-0
-Μεγαλύτερο σερί εντός έδρας νικών με 54-0 (μετρούσε από τη σεζόν 2014/15)
-Περισσότερα τρίποντα στην κανονική περίοδο με 1.077
-Περισσότερα τρίποντα στα playoffs 306

Επίσης, έγιναν και η πρώτη ομάδα που δεν γνώρισε ποτέ δύο σερί ήττες την κανονική περίοδο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x