NBA

Πώς δικαιολόγησαν οι διαιτητές την καθοριστική αλλαγή σφυρίγματος στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ

Διαβάστε πώς σκέφτηκαν οι διαιτητές και μετέτρεψαν το επιθετικό φάουλ του Κέβιν Ντουράντ σε αμυντικό του Λεμπρόν Τζέιμς.

Με τους Καβαλίερς στο +2 (102-104) και 36,4’’ να απομένουν για το τέλος της τελευταίας περιόδου, οι διαιτητές αρχικά καταλόγισαν επιθετικό φάουλ του Κέβιν Ντουράντ πάνω στον Λεμπρόν Τζέιμς και εν συνεχεία άλλαξαν την απόφασή τους σφυρίζοντας αμυντικό και δίνοντας δύο βολές στους Γουόριορς, που τελικά κέρδισαν με 124-114 στην παράταση.

Ο κανονισμός αναφέρει πως «αν στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου ή της παράτασης οι διαιτητές έχουν αμφιβολία για το αν ο αμυνόμενος ήταν στη ζώνη του φάουλ μπορούν να δουν το instant replay. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να επανεξετάσουν αν ο αμυνόμενος είχε προλάβει να στηθεί όταν υπήρξε η επαφή».

Ο διαιτητής Κεν Μάουερ, που άλλαξε την απόφασή του, εξήγησε το σκεπτικό του: «Αποφασίσαμε να πάμε στο instant replay γιατί είχαμε αμφιβολία για το αν ο Λεμπρόν ήταν ή όχι έξω από τη ζώνη του φάουλ. Στη συνέχεια, ο κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στους διαιτητές να κρίνουν αν ο αμυνόμενος είχε προλάβει να στηθεί. Αποφασίστηκε πως ήταν έξω από τη ζώνη, αλλά δεν είχε προλάβει να στηθεί πριν σουτάρει ο Ντουράντ. Έτσι έπρεπε να αλλάξουμε την απόφασή μας και να καταλογίσουμε αμυντικό φάουλ».




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x