NBA

Παίκτες των Μπακς: «Απαιτούμε δικαιοσύνη» (video)

Με γραπτή τους δήλωση οι παίκτες των Μπακς εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν στο μποϊκοτάζ του αγώνα με τους Μάτζικ.

Η απόφαση των Μπακς να μποϊκοτάρουν τον αγώνα με τους Μάτζικ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρατσιστική βία και την κοινωνική ανισότητα προκάλεσε κύμα συμπαράστασης στο ΝΒΑ και όχι μόνο. Οι παίκτες της ομάδας έμειναν για 3,5 ώρες στα αποδυτήρια μετά την αναβολή του αγώνα και συνέταξαν μια ανακοίνωση, την οποία διάβασαν στα ΜΜΕ ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας, Τζορτζ Χιλ, αλλά και ο Στέρλινγκ Μπράουν, που παλαιότερα είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας.

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει πέσει φως πάνω στις συνεχιζόμενες κοινωνικές αδικίες που αντιμετωπίζει η αφροαμερικανική κοινότητα. Πολίτες σε όλη τη χώρα έχουν χρησιμοποιήσει τις φωνές τους για να μιλήσουν για αυτή την κατάσταση. Είδαμε στην πολιτεία του Γουισκόνσιν τον Τζέικομπ Μπλέικ να πυροβολείται επτά φορές από αστυνομικό στην πλάτη, όπως και άλλους πυροβολισμούς σε διαδηλωτές. Παρά τις πολλές απαιτήσεις για αλλαγή δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα, έτσι δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Όταν παίζουμε και εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι προσπαθούμε να αποδώσουμε στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό απαιτούμε να γίνεται από τους νομοθέτες και τα όργανα της τάξης. Καλούμε για δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ και να καταλογιστούν ευθύνες στους αστυνομικούς. Για να γίνει αυτό πρέπει οι νομοθέτες του Γουισκόνσιν μετά από μήνες απραξίας να επιληφθούν θεμάτων όπως οι ευθύνες της αστυνομίας, η χρήση ακραίας βίας και η αναθεώρηση του ποινικού κώδικα. Ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να μορφώνονται και να αναλαμβάνουν ειρηνική και υπεύθυνη δράση, όπως και να ψηφίσουν στις εκλογές».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στις τάξεις των παικτών των Μπακς υπάρχει η πρόθεση να ολοκληρωθεί η σεζόν με την ομαλή διεξαγωγή των playoffs, αλλά θέλουν να χρησιμοποιήσουν το βήμα που τους δίνεται για να προωθήσουν αλλαγές και αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο κατά του ρατσισμού.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x