NBA

Νικ Νερς: «Πέρυσι σε 22 ματς χωρίς τον Λέοναρντ τα πήγαμε εξαιρετικά»

Ο Καναδός προπονητής μίλησε για τους φετινούς στόχους των Ράπτορς και την απώλεια του Καουάι Λέοναρντ.

Την πεποίθησή πως οι Ράπτορς μπορούν να φτάσουν ψηλά και χωρίς τον περσινό τους ηγέτη, Καουάι Λέοναρντ, εξέφρασε ο προπονητής τους Νικ Νερς.

Ο MVP των περσινών τελικών μετακόμισε στους Λος Άντζελες Κλίπερς και έτσι έχει δημιουργηθεί ο χώρος για κάποιους νεότερους παίκτες να κάνουν το βήμα παραπάνω, σύμφωνα με τον Καναδό.

«Νομίζω ότι έχουμε μερικούς πολύ καλούς παίκτες. Κάποιοι από τους νέους παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν το ρόλο τους και πιθανώς να κάνουν περισσότερα από αυτά που τους ζητούνταν πέρυσι, με αυτόν τον ανταγωνισμό που υπήρχε στο ρόστερ. Είναι η στιγμή για αυτούς να ‘’αρπάξουν’’ την ευκαιρία», ανέφερε αρχικά.

Όσο για το αν η φυγή του Καουάι Λέοναρντ θα κοστίσει στο Τορόντο, ο Νερς έφερε το περσινό παράδειγμα για να το αρνηθεί: «Πέρυσι παίξαμε 22 παιχνίδια χωρίς τον Λέοναρντ και τα πήγαμε εξαιρετικά σε αυτά (ρεκόρ17-5)».

Σε ερώτηση για την ταυτότητα των φετινών Ράπτορς, ο 52χρονος προπονητής κατέστησε σαφές ότι η άμυνα θα αποτελέσει και πάλι το βασικό όπλο τους: «Νομίζω ότι η άμυνα ήταν πέρυσι ο κύριος λόγος που πήραμε το πρωτάθλημα. Επομένως θα πρέπει να την διατηρήσουμε ως προτεραιότητα. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η άμυνά μας θα είναι σταθερή και ίσως βελτιωμένη και να βρούμε από πού θα προέλθει το επιπλέον σκοράρισμα που θα χρειαζόμαστε».

Τέλος, ο κόουτς των πρωταθλητών του ΝΒΑ αναφέρθηκε σε δύο από τους παίκτες που αναμένεται να ηγηθούν της φετινής προσπάθειας, στον Κάιλ Λάουρι, ο οποίος ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τους Καναδούς και τον Πασκάλ Σιάκαμ. Για τον πρώτο είπε: «Ήταν ένας ηγέτης στο υψηλότερο επίπεδο για εμάς πέρυσι», ενώ για τον δεύτερο δήλωσε πως περιμένει «να αναλάβει περισσότερο ηγετικό ρόλο φέτος».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x