NBA

Κούκοτς: «Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερη η γενιά μου ή οι Γιόκιτς, Γιάννης, Ντόντσιτς»

Ο Κροάτης προσεχώς Hall of Famer μίλησε για τη δική του ξεχωριστή γενιά Ευρωπαίων παικτών, αλλά και την τωρινή που πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Ο Τόνι Κούκοτς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, κατακτώντας τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή με τους Σικάγο Μπουλς. Γι' αυτό άλλωστε ήρθε η ώρα του να μπει στο Hall of Fame, με την κλάση του 2021.

Ο σπουδαίος Κροάτης παραχώρησε με την παραπάνω αφορμή μεγάλη συνέντευξη, όπου του ζητήθηκε μεταξύ άλλων να συγκρίνει την δική του γενιά Ευρωπαίων με την τωρινή που πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ, με κορυφαίους εκπροσώπους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Λούκα Ντόνσιτς.

«Δεν μου αρέσει να βαθμολογώ τον εαυτό μου και είναι δύσκολο να το κάνω αυτό. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι η γενιά μου στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν ξεχωριστή. Ήμουν τυχερός που έπαιξα με αυτά τα παιδιά. Βέβαια από την άλλη πλευρά, δεν παίξαμε ποτέ εναντίον του Γιόκιτς, του Γιάννη, του Ντόντσιτς. Οπότε είναι δύσκολο να πούμε ποιος ήταν ο καλύτερος. Σίγουρα όλοι μας αφήσαμε το σημάδι του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην παγκόσμια σκηνή», σχολίασε ο Κούκοτς.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στο ΝΒΑ και στους Τζόρνταν και Πίπεν: «Ίσως να με βοήθησε ότι στην πρώτη μου χρονιά δεν ήταν ο Τζόρνταν στους Μπουλς γιατί είχα περισσότερα λεπτά στο παρκέ και στο φυσικό μου ρόλο. Όταν πήγα στο ΝΒΑ μου είπαν ότι πρέπει να βάλω όγκο. Αν έδινα στον εαυτό μου 2-3 χρόνια πριν πάω στο ΝΒΑ θα ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή του κορμιού του στη λίγκα. Κάνοντας το αυτό για ένα χρόνο έχασα το… αέρινο στυλ που είχα. Δεν μπορούσα να τρέξω τόσο γρήγορα όσο στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάικλ και τον Σκότι Πίπεν που με έκαναν να δίνω το καλύτερο μου εαυτό σε κάθε ματς και σε κάθε προπόνηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x