NBA

Έπιασαν 3 εκατ. δολάρια τα «παράσημα» του Τζαμπάρ σε δημοπρασία

Ο θρύλος του ΝΒΑ εξασφάλισε σημαντικά έσοδα για το ίδρυμά του.

Σχεδόν 3 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η δημοπράτηση βραβείων και κειμηλίων του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο θρύλος του ΝΒΑ αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί πολλά από τα παράσημα της καριέρας του με μεγάλο μέρος των εσόδων να διατίθεται για το ίδρυμά του, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή είχε ο ίδιος οικονομική ανάγκη.

Τα συνολικά 234 αντικείμενα που έθεσε σε δημοπρασία πωλήθηκαν για συνολικά 2.947.872,25 δολάρια. Ανάμεσά τους ήταν τα τέσσερα από τα έξι δαχτυλίδια πρωταθλητή που κατέκτησε. Πιο ακριβά από όλα τα αντικείμενα πωλήθηκε το δαχτυλίδι του 1987, για 398.937,50 δολάρια, ενώ εξαψήφιο αριθμό δολαρίων συγκέντρωσαν τα τρία από τα έξι βραβεία MVP που πούλησε.

«Όταν πρέπει να διαλέξω μεταξύ του να έχω στην αποθήκη μου ένα δαχτυλίδι ή ένα βραβείο και να δώσω σε κάποια παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους, η απόφαση είναι η προφανής: τα πουλάω όλα», τόνισε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Το ίδρυμά του, ονόματι Skyhook Foundation (από την περίφημη ραβέρσα του που έγινε σήμα κατατεθέν στην καριέρα του) υποστηρίζει άπορα παιδιά στην ενασχόλησή τους με τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x