Τένις

Υπέταξε τον Νόλε και σήκωσε τον 7ο φετινό του τίτλο ο Σίνερ στη Σανγκάη!

Ο Γιανίκ Σίνερ κατέκτησε τον 7ο φετινό τίτλο του μέσα στο 2024, επικρατώντας με 2-0 σετ (7-6, 6-3) του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Shanghai Masters.

«Βασιλιάς» του τένις για το 2024 είναι και επίσημα ο Γιανίκ Σίνερ!

Ο 23χρονος Ιταλός τενίστας πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του Shanghai Masters, και με την τέταρτη νίκη του στα πέντε τελευταία ραντεβού του με τον θρύλο, Νόβακ Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον 7ο φετινό του στην χρονιά!

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε μια ώρα και 37 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Σέρβου τενίστα, επικρατώντας με 2-0 σετ (7-6, 6-3). Μάλιστα, αυτή ήταν η 65η του νίκη μέσα στο 2024, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ νικών σε μια χρονιά!

Όσον αφορά τον Τζόκοβιτς, έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον 100ό τίτλο της τεράστιας και άκρως επιτυχημένης καριέρας του!


Το ματς:


Εξαιρετικά ισορροπημένο ήταν το πρώτο σετ του τελικού, με τους δύο τενίστες να «ξεδιπλώνουν» τις επιθετικές αρετές τους από νωρίς, μην επιτρέποντας στον αντίπαλό τους να τους απειλήσει. Ενδεικτικό είναι πως κανείς δεν έφτασε σε break point, με τον Τζόκοβιτς ειδικά να κατακτά τρία game με love! Κάπως έτσι, αφού κανείς δεν έχασε στο σερβίς του, το σετ οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ, με τον Γιανίκ Σίνερ να κυριαρχεί στις λεπτομέρειες και να κατακτά το πρώτο σετ με 7-6 (7-4).



Αρκετά κλειστό ήταν και το δεύτερο σετ, εκεί όπου τα πάντα κρίθηκαν στο τέραρτο γκέιμ και στο break του Σίνερ στο σερβίς του «Νόλε» για το 3-1. Ο Ιταλός κράτησε με χαρακτηριστική άνεση το δικό του σέρβις παρά την πίεση του Τζόκοβιτς, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-3 και στον τίτλο του ATP 1000!




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x