Ελλάδα

Άρεσε επιθετικά, αλλά προβλημάτισε αμυντικά στην πρόβα τζενεράλε του ο Ολυμπιακός

Με τον Πίτερς να πετυχαίνει τρίποντο στα 38'' πριν το φινάλε και τον Βεζένκοφ στη συνέχεια να βάζει δύο βολές, ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ δύσκολα με 95-90 της Τραπάνι, στο τελευταίο φιλικό του ματς.

Νίκησε, αλλά έδειξε πως χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά ο Ολυμπιακός!

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και της συμμετοχής τους στο Super Cup της Ρόδου, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν πολύ δύσκολα με 95-90 της μαχητικής Τραπάνι Σαρκς στην Ιταλία, κλείνοντας έτσι με το απόλυτο των νικών τα φετινά φιλικά προετοιμασίας.

Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα ήταν το γεγονός πως ένα λεπτό πριν το φινάλε, ο ιταλικός σύλλογος ισοφάρισε σε 90-90, με τον Πίτερς να βγαίνει μπροστά και με τρίποντο στην επόμενη φάση να κάνει το 93-90, προτού ο Σάσα Βεζένκοφ από την γραμμή των βολών διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο επιθετικά, βρίσκοντας λύσεις και σκορ από πολλούς παίκτες, αλλά και από όλες τις θέσεις. Ωστόσο, αμυντικά έβγαλε πολλά ζητήματα, τα οποία και θα προβληματίσουν τον Έλληνα τεχνικό και τους συνεργάτες του, λίγες ημέρες πριν το ματς με το Περιστέρι για τα ημιτελικά του Super Cup. Σίγουρα, η κόπωση από τις προπονήσεις, αλλά και η έλλειψη χημείας και αυτοματισμών ελέω της εποχής έπαιξε σημαντικό ρόλο, ωστόσο, τα πάρα πολλά λάθη (19 στο σύνολο), τα εύκολα καλάθια που επέτρεψε η άμυνα, αλλά και οι αργές επιστροφές, ήταν κάτι που πρέπει να δουλευτεί.

Κορυφαίος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» με 23 πόντους ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ 13 πέτυχε ο Φίλιπ Πετρούσεφ, 12 ο Τόμας Γουόκαπ και από 10 οι Άλεκ Πίτερς και Εβάν Φουρνιέ. Από την Τραπάνι, πρώτος σκόρερ με 25 πόντους ήταν ο Ρόμπινσον.

Το ματς:



Ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Πετρούσεφ στην αρχική του πεντάδα, μπήκε αρκετά δυνατά στο επιθετικό κομμάτι, το οποίο ωστόσο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, αφού αμυντικά υπήρχαν αρκετά κενά. Ενδεικτικό είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με 3/3 τρίποντα από τους Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Παπανικολάου, με την Τραπάνι από την πλευρά της να «απαντά» και να μένει κοντά στο σκορ για το 10-11 στο πρώτο 3λεπτο. Μάλιστα, τα λάθη της ελληνικής ομάδας επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο σκορ στο 6ο λεπτό (19-17), προτού ο Βεζένκοφ ισοφαρίσει σε 19-19, φτάνοντας τους 11 πόντους! Τα φθηνά λάθη στην επίθεση, αλλά και η έλλειψη αμυντικής συγκέντρωσης των Πειραιωτών, συντηρούσαν το μικρό προβάδισμα των Ιταλών, οι οποίοι και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής (25-24).

Τραπάνι Σαρκς-Ολυμπιακός 90-95

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε να βρίσκει τα πατήματά της, τρέχοντας ένα σερί 9-2 στα πρώτα 3 λεπτά, και με τα καλάθια των Πίτερς, Φουρνιέ, Ράιτ και Βιλντόσα, έκανε το 27-33. Στη συνέχεια, η Τραπάνι αντέδρασε και με τον εξαιρετικό Ρόμπινσον (16 πόντους στο ημίχρονο), αλλά και τους Αλιμπέκοβιτς και Νότε, έβρισκε συχνά-πυκνά πολύ εύκολα τον δρόμο προς το «ερυθρόλευκο» καλάθι, παραμένοντας κοντά στο σκορ. Προς τα τέλη της περιόδου, ο Τόμας Γουόκαπ βγήκε μπροστά και με τρία τρίποντα μέσα σε διάστημα 1,5 λεπτού (!), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 44-49, προτού οι Πετρούσεφ και Ρόμπινσον διαμορφώσουν το 48-51 του πρώτου ημιχρόνου.

Τραπάνι Σαρκς-Ολυμπιακός 90-95

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να ξεκινά «καυτός» στην τρίτη περίοδο και να πετυχαίνει 7 μαζεμένους πόντους, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +8 (50-58) στο 22', ενώ λίγο αργότερα, ο Βεζένκοφ με τον 15ο του πόντο στο ματς έγραψε το 53-60. Κάπου εκεί, ήρθε η... υπερβολική χαλάρωση των παικτών της ελληνικής ομάδας, οι οποίοι έκαναν απανωτά λάθη, επιτρέποντας στην Τραπάνι να βρει ρυθμό. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη καθαρού μυαλού των Πειραιωτών και με ένα σερί 10-0 σε 1,5 λεπτό προσπέρασαν στο σκορ για το 63-60 στο 24'! Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα συμμάζεψε κάπως την εικόνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έβγαλε στη συνέχεια μερικές ωραίες συνεργασίες στην επίθεση με αποδέκτη τον Σάσα, ο οποίος με έξι πόντους έκανε το 66-68 στο 26'. Τέσσερις πόντοι του Αλιμπέκοβιτς έβαλαν εκ νέου μπροστά την Τραπάνι (70-68), για να έρθει ο Φουρνιέ και με το δεύτερο τρίποντό του στο ματς γράψει το 70-71, προτού ο Πετρούσεφ από την γραμμή των βολών κάνει το 70-73 της περιόδου.

Τραπάνι Σαρκς-Ολυμπιακός 90-95

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το παιχνίδι πήγε σε πιο αργό ρυθμό, λόγω των πολλών φάουλ, αλλά και της κόπωσης που υπήρχε και στις δύο ομάδες. Οι Ιταλοί μείωσαν αρχικώς σε 72-73, προτού ο Βιλντόσα με τρίποντο και ο Φουρνιέ με τέσσερις βολές, στείλουν τον Ολυμπιακό στο +8 και το 72-80 στο 33'. Νότε και Πίτερς «αντάλλαξαν» σουτ πίσω από τα 6,75μ. για το 75-83, με την ομάδα του Ρέπεσα να βρίσκει στη συνέχεια μερικά μεγάλα καλάθια, μειώνοντας το ματς σε 82-85 στο 37'. Μάλιστα, οι Ιταλοί όχι μόνο μείωσαν, αλλά ισοφάρισαν κιόλας σε 90-90 ένα λεπτό πριν το φινάλε! Κάπου εκεί, βγήκε μπροστά ο Πίτερς και με τρίποντο έκανε το 93-90, για να έρθει στη συνέχεια ο Βεζένκοφ να διαμορφώσει το τελικό 95-90 από την γραμμή των βολών.


Τα δεκάλεπτα: 25-24, 48-51, 70-73, 90-95.

Tραπάνι (Ρέπεσα): Χόρτον 13, Νότε 16, Ρόμπινσον 25, Ροσάτο 5, Αλιμπέγκοβιτς 10, Γκάλογουεϊ 8, Πετρουτσέλι, Γιεμπόα 13, Τζεντίλε, Παλούτσι

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12, Γουίλιαμς-Γκος 2, Ράιτ 5, Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης 3, Βιλντόσα 7, Βεζένκοβ 23, Παπανικολάου 3, Ντόρσεϊ 7, Πίτερς 10, Πετρούσεβ 13 , Φουρνιέ 10

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x