Ευρώπη

Γαλλία: Με Final 8 τον Ιούνιο ο πρωταθλητής

Προς τα τέλη Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Τη συνέχεια και ολοκλήρωση των φετινών διοργανώσεων αποφάσισαν οι αρμόδιοι φορείς στη Γαλλία.

Οι πρόεδροι της πρώτης και της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας συμφώνησαν τη συνέχεια των πρωταθλημάτων και την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου μέχρι τις 15 Ιουνίου. Στη συνέχεια, δεν θα γίνουν playoffs. Στη μεν πρώτη κατηγορία, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω Final 8, ενώ στη δεύτερη οι δύο πρώτοι θα εξασφαλίσουν την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια».

Συγκεκριμένα η απόφαση για την πρώτη κατηγορία αναφέρει: Για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος κάθε ομάδα θα δώσει 4 ματς τον Μάρτιο, 6 τον Απρίλιο, 11 τον Μάιο και 6 από την 1η μέχρι τη 14η Ιουνίου. Από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει το Final 8 προκειμένου να αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν.

Όσον αφορά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία: Για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η κάθε ομάδα θα δώσει 4 ή 5 παιχνίδια μέσα στον Μάρτιο, 9 τον Απρίλιο, 8 τον Μάιο και 4 από την 1η μέχρι τη 14η Ιουνίου. Ούτε εδώ θα υπάρξει διαδικασία των playoffs με τους δύο πρώτους να εξασφαλίζουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και τους δύο τελευταίους αντίστοιχα να υποβιβάζονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x