Ευρώπη

Στα τελικά του Ευρωμπάσκετ η Εσθονία

Η Βόρεια Μακεδονία κέρδισε την Εσθονία, χωρίς όμως να καλύψει την εις βάρος της διαφορά από το πρώτο μεταξύ τους ματς, με την τελευταία να παίρνει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ.

Γνωστό έγινε τη Δευτέρα (22/2) το όνομα ακόμα μίας ομάδας που θα συμμετάσχει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2022, ύστερα από την ολοκλήρωση των πρώτων χρονικά ματς της ημέρας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου γκρουπ η Βόρεια Μακεδονία κέρδισε μεν 86-84 την Εσθονία, χωρίς όμως να καλύψει την εις βάρος της διαφορά πόντων από το πρώτο μεταξύ τους ματς (81-72). Με αποτέλεσμα να τερματίσει , βλέποντας την αντίπαλό της να προκρίνεται στα τελικά της διοργάνωσης ως 3η.

Σε ό, τι αφορά τον όμιλο (8o) της Εθνικής μας, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη πήρε ευρεία νίκη επί της Βουλγαρίας (80-61), προκρινόμενη ως στα τελικά της διοργάνωσης, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (που έχει να δώσει τον τελευταίο του αγώνα με τη Λετονία) ως 2ο και τη Βουλγαρία .

Για τον 4ο όμιλο η Σουηδία επικράτησε 74-59 της Ολλανδίας σε ένα αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς οι νικητές ανέβηκαν μεν στην 3η θέση, αλλά με την 4η Τουρκία να χρωστάει έναν αγώνα. Με αποτέλεσμα να είχαν αποκλειστεί πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Εν αντιθέσει με τους Ολλανδούς που είχαν εξασφαλίσει μίνιμουμ τη 2η θέση.

Τέλος για το 3ο γκρουπ η Τσεχία κέρδισε το Βέλγιο 91-86 σε ένα ακόμα αδιάφορα βαθμολογικά ματς, καθώς η πρώτη έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ ως διοργανώτρια, με το Βέλγιο να είναι στην πρώτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x