Ευρώπη

Επίσημη η ακύρωση της σεζόν σε FIBA Europe Cup και διοργανώσεις Γυναικών

Η FIBA Europe έγραψε τον επίλογο της σεζόν.

Ήταν αναμενόμενο, πλέον είναι και επίσημο… Η FIBA Europe αποφάσισε την ακύρωση της σεζόν σε τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις της που είχαν ανασταλεί επ’ αόριστον τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για το FIBA Europe Cup των Ανδρών, καθώς και την Ευρωλίγκα αλλά και το EuroCup των Γυναικών, που δεν θα ολοκληρωθούν, αλλά δεν θα έχουν και ανάδειξη πρωταθλητών. Υπενθυμίζεται πως για το Basketball Champions League έχει αποφασιστεί να ολοκληρωθεί με Final 8 που θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στην σεζόν 2020/21, οι διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA θα αρχίσουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ενώ σε περίπτωση που αυτό για λόγους ανωτέρας βίας δεν καταστεί εφικτό, θα αναβληθεί η έναρξή τους για τον Ιανουάριο του 2021 με ένα διαφορετικό και συμπτυγμένο σύστημα διεξαγωγής. Αν η σεζόν αρχίσει ομαλά, αλλά διακοπεί στην πορεία λόγω της πανδημίας, τα αποτελέσματα στους αγώνες που έχουν διεξαχθεί θα ισχύουν και θα εξεταστεί ένα μειωμένο καλεντάρι για το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Οι κληρώσεις θα γίνουν 17-18 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x