Euroleague

Master των αιφνιδιασμών: Η φάση που δείχνει τι μπορεί να προσφέρει ο Οσμάν στον Παναθηναϊκό!

Μία καταπληκτική φάση από το ματς του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου, αναδεικνύει ένα από τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του Τσεντί Οσμάν που μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους».

Χωρίς να αγχωθεί αλλά ούτε και να θέλξει με την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε τη... δουλειά στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, καθώς επικράτησε 87-77 στην «Uber Arena».

Η αναμέτρηση αυτή αποτέλεσε το επίσημο ντεμπούτο για τον Τσεντί Οσμάν και τον Λορέντζο Μπράουν. Και αν ο τελευταίος, που έκανε προετοιμασία με την ομάδα, μοιάζει πιο «εναρμονισμένος» με το σύνολο, ο Τούρκος φόργουορντ δείχνει με την εικόνα του ότι θα χρειαστεί ακόμη κάποιο χρόνο για να αναδείξει την (αδιαμφισβήτητη) ποιότητά του στο παρκέ.

Παρόλα αυτά, υπάρχει μία φάση στο ματς, που αναδεικνύει με πεντακάθρο τρόπο ένα από τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του Οσμάν. Την ικανότητά του, δηλαδή, να τρέχει στους αιφνιδιασμούς και να δίνει με αυτόν τον τρόπο εύκολους πόντους στην ομάδα του.

Με την Άλμπα να έχει πλησιάσει στους 4 πόντους και να έχει την επίθεση, ο Ολίντε σηκώνεται για τρίποντο και αστοχεί. Πριν καν η μπάλα προσγειωθεί στα χέρια κάποιου παίκτη, ο Οσμάν έχει ξεκινήσει να τρέχει με ταχύτητα προς το αντίπαλο καλάθι. Ο Λορέντζο Μπράουν, τον βλέπει και του πετά τη μπάλα, με αποτέλεσμα ένα εύκολο λέι απ, που έκοψε το σερί που έτρεχαν οι γηπεδούχοι.

Φυσικά, πολλοί μπορεί να σχολιάσουν πως αυτή η κίνηση του Τούρκου προς την άλλη πλευρά του γηπέδου, ενώ ακόμη δεν είχε εξασφαλιστεί το ριμπάουντ, ίσως έφερνε ανισορροπία στην άμυνα του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που η Άλμπα ανανέωνε την κατοχή της.

Παρόλα αυτά, από το πλάνο είναι ξεκάθαρο πως ο Οσμάν βλέπει στη ρακέτα μόλις 1 παίκτη των Γερμανών και 3 του Παναθηναϊκού, επομένως αναγνωρίζει πως οι πιθανότητες να χαθεί το ριμπάουντ είναι ελάχιστες και παίρνει το ρίσκο να ξεκινήσει από νωρίς το transition.

Τέτοιες κινήσεις, αν και μοιάζουν με λεπτομέρειες, αποτελούν ένα βασικό στοιχείο του παίκτη πάνω στο οποίο μπορεί να «χτίσει» ο Εργκίν Αταμάν. Σε όλη του την καριέρα, ο Οσμάν έχει δείξει πολύ μεγάλο ταλέντο στους αινφιδιασμούς, και όταν αυτό αρχίσει να γίνεται με αυτοματισμούς, θα προσφέρει πολλούς εύκολους πόντους στον Παναθηναϊκό.

Δείτε τη φάση:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x