Γενικά

Οχάιο και Φλόριντα στον τελικό του NCAA

Το πανεπιστήμιο του Οχάιο θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Final 4 του ΝCAA που διεξάγεται στην Ατλάντα το αντίστοιχο της Φλόριντα, που με την σειρά του θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ο Ρόι Χίμπερτ μπορεί να νίκησε τον Γκρεγκ Όντεν στη μάχη των κορυφαίων ψηλών της νέας γενιάς, ωστόσο το Οχάιο κατάφερε να επικρατήσει του Τζόρτζταουν με 67-60 και θα δώσει το «παρών» σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 1962. Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό οι πρωταθλητές της Φλόριντα νίκησαν σε έναν αγώνα ρεβάνς του περσινού τελικού το UCLA με 76-66 και θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν το στέμμα τους

Το πανεπιστήμιο του Οχάιο θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Final 4 του ΝCAA που διεξάγεται στην Ατλάντα το αντίστοιχο της Φλόριντα, που με την σειρά του θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ο Ρόι Χίμπερτ μπορεί να νίκησε τον Γκρεγκ Όντεν στη μάχη των κορυφαίων ψηλών της νέας γενιάς, ωστόσο το Οχάιο κατάφερε να επικρατήσει του Τζόρτζταουν με 67-60 και θα δώσει το «παρών» σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 1962. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ρόμπερτ Κόνλεϊ Τζούνιορ με 15 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Γκρεγκ Όντεν που έπαιξε μόλις 20 λεπτά λόγω προβλημάτων με φάουλ είχε 13 πόντους (όλους στο δεύτερο ημίχρονο) και 8 ριμπάουντ. Ο Ρόι Χίμπερτ ξεχώρισε από τους ηττημένους έχοντας σε 24 λεπτά (είχε κι αυτός προβλήματα με φάουλ) 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τζόρτζταουν: Χίμπερτ 19, Ουάλας 19, Σαπ 10, Γκριν 9, Σάμερς 3.

Οχάιο: Κόνλεϊ 15, Όντεν 13, Μπάτλερ 10, Λιούις 9, Χάρις 9, Λάιτι 5, Κουκ 2, Χάντερ 2, Τεργουίλιγκερ 2.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό οι πρωταθλητές της Φλόριντα νίκησαν σε έναν αγώνα ρεβάνς του περσινού τελικού το UCLA με 76-66 και θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν το στέμμα τους. Ο Κόρεϊ Μπριούερ είχε 19 πόντους, ο Κρις Ρίτσαρντ 16 πόντους και ο Γιανίκ Νοά 8 πόντους και 11 ριμπάουντ για τους Γκέιτορς, ενώ Σιπ και Αφλάλο είχαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα για τους ηττημένους.

UCLA: Σιπ 18, Αφλάλο 17, Εμπά 4, Μάτα 6, Κόλισον 9, Γουέστμπρουκ 2, Αμπόγια 5, Κίφι 2, Ρολ 3.

Φλόριντα: Μπριούερ 19, Νοά 8, Χόρφορντ 9, Γκριν 10, Χάμφρεϊ 14, Ρίτσαρντ 16.

Ο τελικός θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τρίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο της Ατλάντα για τους δύο ημιτελικούς βρέθηκαν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 53.510 φίλαθλοι!

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x