Κώστας Μιαούλης

Ο Αλμέιδα, η άμυνα και ο Πιερό έστειλαν την ΑΕΚ στην κορυφή

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το άριστο διάβασμα που έκανε ο Αργεντινός τεχνικός, για την άμυνα και τον Στρακόσια και τον πύργο κορυφής της ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ακούσει πολλά και κάμποσα απ' αυτά δικαίως για την απώλεια του τίτλου της περσινής σεζόν και για τον αποκλεισμό από τη Νόα και τις δύο γκέλες.

Απόψε, με τον τρόπο, που διάβασε το παιχνίδι και χτύπησε τον Παναθηναϊκό, αλλά και το πώς διαχειρίστηκε το προβάδισμα, που πήρε η ομάδα του, πήρε μια πρώτη ρεβάνς από τον εαυτό του και θεωρώ πως αν δείξει ειλικρινά να μαθαίνει από τα λάθη του και πάνω απ' όλα έμπρακτα, η ΑΕΚ έχει σοβαρή τύχη για τον τίτλο, με μια απαραίτητη προϋπόθεση. Να εξακολουθήσει να προστατεύει την άμυνά της με τον τρόπο που το κάνει στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Ο Αλμέιδα, όταν είδε τον Τετέ να περνάει στο «δέκα», αντέδρασε, βάζοντας τον Γιόνσον. Έτσι η δραστηριότητα, που ανέπτυξε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της επανάληψης, περιορίστηκε με την είσοδο του σκληροτράχηλου χαφ. Ο Αργεντινός έβαλε πάλι δύο χειριστές της μπάλας για να κρατήσουν και να περάσουν την κατάλληλη κάθετη στον ανοικτό χώρο. Το γρήγορο παίξιμο ενός φάουλ από τον «κάπτεν» της ΑΕΚ, οδήγησε στο κερδισμένο πέναλτι για το δεύτερο γκολ. Ο Αργεντινός έβαλε τον Μήτογλου και δεν τον ξέχασε όπως (δεν) έπραξε πέρυσι στην Τούμπα, ένα ματς, που έστω και με ισοπαλία θα έδινε τον τίτλο στην Ένωση.

Ο Πιερό δεν είναι Γκαρσία. Πήρε, όμως, μια δεύτερη ασίστ από τον Ρότα και την έκανε γκολ. Είναι η επιτομή του παίκτη περιοχής, μπορεί να προσφέρει και σε συγκεκριμένη δομή παιχνιδιού και να κατεβάσει την μπάλα για τους συμπαίκτες του. Άριστα παίρνει ο Κάλενς που εξελίσσεται σε κακό δαίμονα του Ιωαννίδη, αλλά και τα δύο ακραία μπακ. Αθόρυβη δουλειά από τον Περέιρα, που σιγά-σιγά μπαίνει στον ρυθμό και βέβαια να μην αδικήσουμε τον Στρακόσα, που έχει ακούσει πολλά, αλλά όσο περνά ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος.

Θέλω να γράψω και κάτι ακόμα, που αφορά τον Άρη. Η ομάδα, που παίζει το πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο, αν θέλετε αυτό, που αρέσει στο μάτι, είναι αυτή του Μάντζιου. Αν άλλη ομάδα είχε τον παικταρά Μανού Γκαρθία στις τάξεις της, τον απίστευτο Μόντσου και τον βιονικό Σιφουέντες, τότε σίγουρα θα συζητούσαμε μόνον για αυτούς, ειδικά στην περίπτωση, που αυτή την τριάδα, την είχε κάποιος από τους Βig-4. Παρά τη νίκη τίτλου του ΠΑΟΚ πέρυσι στο «Κλ. Βικελίδης», ο Μάντζιος εξακολουθεί να αποτελεί τον δαίμονα του Λουτσέσκου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x