Γενικά

1o Ρέθυμνο Streetball: Μια πλατεία γεμάτη επιτυχία

Ήταν όλα υπέροχα! Το τριήμερο τουρνουά Streetball που διοργανώθηκε από τον Ρέθυμνο ΣπορFm 103.3 σε συνεργασία με τον Capital Radio 90.7, γνώρισε μια απρόσμενα, τεράστια επιτυχία, αγωνιστική και επικοινωνιακή! Μέσα σ’ ένα πανηγυρικό κλίμα, από την Παρασκευή (24/6) έως και τη Κυριακή (26/6), 35 ομάδες, πάνω από 120 αθλητές, συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό σημείο της πόλης του Ρεθύμνου σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατεία του «Αγνώστου Στρατιώτη» χωρισμένη σε 4 γήπεδα κι επιδόθηκαν σε μπασκετικές μάχες.

Ήταν όλα υπέροχα! Το τριήμερο τουρνουά Streetball που διοργανώθηκε από τον Ρέθυμνο ΣπορFm 103.3 σε συνεργασία με τον Capital Radio 90.7, γνώρισε μια απρόσμενα, τεράστια επιτυχία, αγωνιστική και επικοινωνιακή! Μέσα σ’ ένα πανηγυρικό κλίμα, από την Παρασκευή (24/6) έως και τη Κυριακή (26/6), 35 ομάδες, πάνω από 120 αθλητές, συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό σημείο της πόλης του Ρεθύμνου σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατεία του «Αγνώστου Στρατιώτη» χωρισμένη σε 4 γήπεδα κι επιδόθηκαν σε μπασκετικές μάχες.

Η Κυριακή που συνέπεσε να είναι και η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, βρήκε συμπαραστάτες περίπου δυό-τρεις χιλιάδες κόσμου (τόσοι ήταν αυτοί που πέρασαν, στάθηκαν ή παρακολούθησαν την τριήμερη εκδήλωση) να «διαδηλώνει» για άλλη μια φορά σε κεντρική πλατεία πόλης. Η διαφορά ήταν ότι, δεν καταφέρονταν τόσο για την –ούτως ή άλλως- οικτρή πολιτικοοικονιμική κατάσταση της χώρας, όσο για το μεγάλο «ναι» στον αθλητισμό και στην βοήθεια προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της διοργάνωσης «1ο Ρέθυμνο Streetball 2Χ2», διατέθηκε για την αγορά ειδών ανάγκης για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου.

Guest Stars: Ίαν Βουγιούκας, Μανώλης Παπαμακάριος, Γιώργος Καλαϊτζής και Γιώργος Παπαδάκος

Μεγάλοι καλεσμένοι των διοργανωτών, ήταν οι αναγνωρισμένοι αθλητές από το ευρύ κοινό για την προσφορά τους ελληνικό μπάσκετ Ίαν Βουγιούκας, Μανώλης Παπαμακάριος, Γιώργος Καλαϊτζής, κι ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας Γιώργος Παπαδάκος. Οι γκεστ σταρ της βραδιάς, έδωσαν το «παρών» παραδίδοντας μάλιστα κι ορισμένα μαθήματα μπασκετικής ευφυΐας. Μικρά παιδιά αλλά και μεγάλοι σε ηλικία, έσπευδαν να δουν από κοντά τους αθλητές που κόσμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση για να βγάλουν μία αναμνηστική φωτογραφία ή να πάρουν ένα αυτόγραφο. Εκλεκτός καλεσμένος επίσης, ήταν ο δημοσιογράφος Μιχάλης Λεάνης.

Αγώνες επίδειξης


Οι αγώνες διεξήχθησαν με την μορφή του διπλού νοκ-άουτ (σ.σ double knock out) και το δώρο των φιναλίστ –πέραν όλων των υπολοίπων- ήταν να αντιμετωπίσουν σε αγώνες επίδειξης, τους προσκεκλημένους μπασκετμπολίστες. Εκεί, η «Λίμνη Κουρνά» (Κουλουριώτης, Σταυρουλάκης) που μετέπειτα αναδείχθηκε νικήτρια του τουρνουά, αντιμετώπισε τους Μανώλη Παπαμακάριο και Ίαν Βουγιούκα σ’ ένα αγώνα που παρ’ όλα αυτά, είχε δυνατές κόντρες και πολλές εντυπωσιακές φάσεις που ξεσήκωσαν το κοινό. Από τη μία ο Βουγιούκας επιδόθηκε σε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και σε πανέξυπνα πίβοτ, κι από την άλλη, ο Παπαμακάριος επωμίστηκε το ρόλο του δημιουργού, τον οποίο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά μοιράζοντας αρκετές ασίστ «πάρε –βάλε» στον προ διετίας συμπαίκτη του στον Πανελλήνιο.

Στον άλλο αγώνα επίδειξης, η έτερη φιναλίστ ομάδα του τουρνουά,. η «Cupa Libre» (Χρυσουλάκης, Οικονομίδης – Χαροκόπος), «βρήκε μπροστά της» τους Γιώργο Καλαϊτζή και Γιώργο Παπαδάκο. Και οι τέσσερις συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν την «κόντρα» τους και προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Η «Λίμνη Κουρνά» έγιναν Lakers…

Στο κυρίως κομμάτι του ανταγωνισμού μέχρι τον τελικό, η αυλαία έπεσε με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο στο «1ο Ρέθυμνο Streetball 2Χ2» στην πλατεία του «Αγνώστου Στρατιώτη» καθώς η «Λίμνη Κουρνά» που απαρτιζόταν από τους Αντρέα Σταυρουλάκη και Θοδωρή Κουλουριώτη, κατάκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό τους «Cupa Libre» (σκορ 16-12) που αποτελούνταν από τους Αντρέα Χρυσουλάκη, Γιώργο Οικονομίδη και Σπύρο Χαρόκοπο.

* Η Λίμνη Κουρνά που επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή ούσα η μοναδική αήττητη ομάδα…

1ος Bomber ο Χρήστος Σταμούλης


Εν συνεχεία, ο διαγωνισμός των τριπόντων, είχε την τιμητική του. Στον μεγάλο τελικό, συμμετείχαν οι Σταυρουλάκης, Χρυσουλάκης και Χρήστος Σταμούλης. Ο τελευταίος, σκόραρε 12 πόντους έναντι 5 και 7 των αντιπάλων του κι όπως ήταν φυσικό στο τέλος αποθεώθηκε! Το κοινό που ζητούσε τους γκεστ σταρ της βραδιάς να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, δεν δυσκολεύτηκε να τους πείσει. Αντιθέτως, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά. Ο Γιώργος Καλαϊτζής πήρε τον άτυπο τίτλο καθώς σκόραρε 14 π., ο Ίαν Βουγιούκας 13 π., ο Παπαμακάριος 7 π. ενώ ο Γιώργος Παπαδάκος δεν συμμετείχε.

Οι δηλώσεις και η συγκίνηση του Γιώργου Καλαϊτζή

Η χαρά του κόσμου που «περικύκλωσε» την πλατεία του «Αγνώστου Στρατιώτη» όλο αυτό το τριήμερο και δη το βράδυ της Κυριακής (υπό το φως των προβολέων), έκανε τους αθλητές να αισθανθούν πολύ οικεία καθώς εκτός από την αγάπη με την οποία τους περιέβαλε, έδειξαν να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα για το ότι τις τιμητικές πλακέτες, τις παρέλαβαν από παιδιά τα οποία προέρχονται από το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου.Ο 5χρονος Χρήστος Μανούσακας και η 8χρονη Ιαμανζότ Σαϊνή συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Μαρινάκη, πλησίασαν τους αθλητές οι οποίοι με τη σειρά τους αγκάλιασαν με στοργή αυτά τα παιδιά

Καλαϊτζής: «Σε τέτοιες στιγμές, είμαστε πάντα αρωγοί»

Ο Γιώργος Καλαϊτζής που προφανώς, ίσως και να μην περίμενε μια τόσο ιδιαίτερη σκηνή, ζήτησε το μικρόφωνο κι απευθυνόμενος στον κόσμο είπε τα εξής εμφανώς συγκινημένος: «Θέλω να δώσω σε όλους συγχαρητήρια. Πριν έρθουμε στο Ρέθυμνο, ξέραμε ότι εκτός από την αγωνιστική αίγλη που προσδίδει το μπάσκετ και το Streetball, υπάρχει η ανθρώπινη πλευρά και φυσικά το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκδήλωσης προς αυτά τα παιδιά που μας έχουν απόλυτη ανάγκη. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, να ευχαριστήσω τους διοργανωτές γι’ αυτή τους την κίνηση και να ξέρετε ότι πάντα σε τέτοιες στιγμές, εμείς οι αθλητές είμαστε αρωγοί κι εγώ προσωπικά, θα δίνω το «παρών».

Παπαμακάριος: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές»

Ο Μανώλης Παπαμακάριος του οποίου το όνομα κυκλοφορεί ευρέως στο Ρέθυμνο ως την πρώτη μεταγραφή του ΑΓΟΡ στην Α1 (ο ίδιος ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι πέρα από ένα όποιο ενδιαφέρον, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό), δήλωσε ενθουσιασμένος από την πρωτοβουλία του Ρέθυμνο Σπορ Fm 103,3 αλλά και από την αγάπη που επέδειξε ο κόσμος προς τα πρόσωπά τους: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ρέθυμνο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές γι’ αυτή την όμορφή ατμόσφαιρα και αισθανόμαστε διπλή χαρά γιατί αυτά τα παιδιά πρωτίστως, μάς έχουν τη δική μας στήριξη τη δική μας ανάγκη».

Βουγιούκας: «Ελπίζω να γίνει θεσμός»

Ο Ίαν Βουγιούκας, ήταν το πρόσωπο που δέχθηκε τις περισσότερες φιλοφρονήσεις απ’ όλους. Πριν από 3 χρόνια, αγωνιζόταν στο Ρέθυμνο στην Α1 κι όπως ήταν φυσικό εκτός από το ότι είναι εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδας, έχει πάρα πολλούς φίλους με τους είχε αρκετά να πει κατά τη διάρκεια του τουρνουά: «Κατά αρχή, χαίρομαι που ήρθα σ’ έναν αγαπημένο μου προορισμό. Αυτό που κάνατε, ήταν φανταστικό και ελπίζω να γίνει θεσμός για να έχουμε την ευκαιρία να ερχόμαστε ιδίως για τέτοιους φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Παπαδάκος: «Να σταθεί κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες η τοπική αυτοδιοίκηση»

Ο Γιώργος Παπαδάκος ο οποίος είχε μία ατυχία στον αγώνα επίδειξης και λίγο πριν ολοκληρωθεί το ματς, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, τόνισε για το «1ο Ρέθυμνο Streetball»: «Μπράβο για την σκέψη, και την πρωτοβουλία που πήρατε εν μέσω της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί σε κάθε κοινωνικό στερέωμα. Τέτοιες πρωτοβουλίες, δίνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να παίξει, να χαρεί το μπάσκετ και να έρθει κοντά με αθλητές που δεν είχε την ευκαιρία να κάνει μέχρι σήμερα. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την στήριξη που επιβάλλεται να έχουν τέτοιες ενέργειες από την πολιτεία και πιο συγκεκριμένα από την τοπική αυτοδιοίκηση».

Γιώργος Μαρινάκης: «Πήραν σε όλα άριστα οι διοργανωτές»

Ο Δήμαρχος του Ρεθύμνου ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που τίμησαν με την παρουσία του την εκδήλωση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παρ’ ότι εξέφραζε κάποιες αντιρρήσεις για το όλο event σε μια τέτοια πλατεία, στο τέλος δικαιώθηκαν όλοι, ο ίδιος και ο Δήμος που υπήρξαν αρωγοί αυτής της προσπάθειας, οι διοργανωτές, οι χορηγοί, οι αθλητές, οι εθελοντές…«Ήταν ένα εγχείρημα που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ήταν μια εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε ο Ρέθυμνο Σπορ Fm 103,3. Ήταν μια δύσκολη διοργάνωση που ήθελε μεράκι, πολύ σωστή οργάνωση, πολλή προσοχή. Οι διοργανωτές, πήραν σε όλα άριστα. Η πόλη λειτούργησε, η πλατεία αποδείχθηκε ως ένας εξαιρετικός χώρος για αθλοπαιδιές και δη γι’ αυτή την δραστηριότητα. Ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία και κυρίως τα νέα παιδιά. Είναι όμορφο να υπάρχουν τέτοιες δράσεις σ’ αυτή τη μίζερη εποχή που ζούμε. Μας δίνουν αισιοδοξία και κουράγιο ενώ μας σηκώνουν από τον καναπέ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x